UNGERN. Trots Sveriges alla inrikespolitiska problem försöker Sveriges icke-regering ända in i det sista sparka på Ungern. Men Ungern försäkrar sina svenska motståndare om att Ungern kommer att bevaras medan Sverige skjuts i sank.

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó gav Sveriges övergångsregering svar på tal efter att den judiska tidningen Dagens Nyheter på torsdagen publicerat en intervju med Margot Wallström (S). Till DN sade Wallström bland annat att Ungern är ett ”problematiskt land” som vid många tillfällen ”hindrar EU från att tala med en röst”, skriver ungerska Echo.

Enligt Szijjártó kräver den svenska utrikesministern enighet inom unionen beträffande invandringsfrågor.

Ungern vill dock se en mindre samhällsförstörande invandringspolitik än vad den svenska regeringen utsätter Sverige för. Szijjártó betonar i sitt svar att ”den svenska invandringsregeringens” politik är huvudorsaken till den numera utbredda otryggheten i Sverige.

Det är samma kritik som han tidigare riktat mot både Wallström och den svenska regeringen.

I sitt svar påpekar Szijjártó också att det ungerska folket för tredje gången i rad valde Orbáns regering med stor majoritet – en regering som han menar till skillnad från den svenska motsvarigheten ”värderar stabilitet i en turbulent tid”.

Wallström själv säger till Dagens Nyheter att avsaknaden av en regering nu börjar bli kännbar i utrikespolitiken.

Men det är inte tal om att lägga om denna politik; det är fortfarande de mindre globalistiskt styrda länderna som ska anpassa sig till överstatens avsikter med ökad invandring till de tidigare vita länderna, oavsett hur lite stöd politiken eller de ansvariga politikerna har hos folket.

Szijjártó försäkrar den svenska utrikesministern att Ungern inte kommer att lyda den svenska ”invandringsregerings” krav på ännu fler invällare från tredje världen.

— Vi vet att det [i Sverige] inte finns någon politisk opposition [mot denna politik], men vi kan försäkra den svenska utrikesministern: Ungern kommer under alla omständigheter att bevaras, understryker ministern.

Källor:
Szijjártó visszautasítja a svéd külügyminiszter nyilatkozatát
Regeringsfrågan börjar påverka UD


  • Publicerad:
    2018-12-28 14:50