POLITIK. UD-personal utmålar en eventuellt ny politisk ledning som rasistisk och fientlig till UD:s nuvarande ”värdegrund”.

Del av uppropet från UD. Foto: ledarsidorna.se. Klicka för större bild.

65 personer har undertecknat ett upprop mot en eventuell kommande icke-socialdemokratisk regering. De anser att en sådan regering kommer att vara fientligt inställd till invandrare, människor med hbtqp-sexuell läggning och andra olika handikapp. Man misstänker att dessa grupper kommer att ”diskrimineras”.

Initiativtagarna menar redan nu att en kommande ministär kommer att vara rasistisk och homofobisk, trots att de ännu inte rimligen bör känna till vilket regeringsalternativ som riksdagsledamöterna ska rösta för.

Det är ledarsidorna.se som har fått ta del av materialet och de avslöjar att bland de namn som är undertecknade finns Eftaim Gomez. Denne är av avgående utrikesminister Margot Wallström (S) utsedd till chef för UD:s FN-enhet. Gomez’ sambo är dessutom UD:s kabinettssekreterare Annika Söders samordnare.

Efraim Gomez har tidigare vägrat att till riksdagens utrikesutskott lämna ut handlingar de har rätt att få ta del av.

I uppropet förekommer bland annat en diskussion om medarbetarna kan anses vara befriade från lojalitetsplikten mot en ny minister om de anser att den nya politiska ledningen bryter mot den nuvarande ledningens ”värdegrund”.

Källa:
UD personal uppmanar till olydnad – Eventuell ny politisk ledning utmålas som rasistisk


  • Publicerad:
    2018-09-26 15:00