MEDIA. En ungersk krönika belyser den svenska teorin om det så kallade Lilla Saltsjöbadsavtalet. Även om konspirationsteorin skulle vara osann eller efterkonstruktion, har ”svenska” medier konsekvent arbetat efter de principerna, anser den ungerska skribenten Péter Petruska.

I en krönika publicerad på den regeringstrogna sajten Pesti Srácok diskuterar Péter Petruska hypotesen om att ”svenska” massmedier — som nästan uteslutande ägs av judar och judiska bolag — under ett hemligt toppmöte 1987 lanserade en plan att systematiskt ljuga om invandringen till det multikulturella Sverige. I Sverige går det hemliga toppmötet allmänt under namnet ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”.

Petruska skriver att denna konspirationsteori, som går ut på att svenska journalister har ersatt sanningsenlig rapportering med politisk korrekthet, inte är vidare känd i Ungern, men att den ger en bra delförklaring till hur Sverige har kunnat förfalla så snabbt. Massmedier och politiker har missbrukat sitt tidigare höga förtroende genom att förvandla nyheter till propagandistisk desinformation i politiska syften.

Tidigare era av trygghet och välfärd gör svenskar lättlurade
Petruska skriver att Sverige är försvarslöst inför den våldsvåg som sveper över landet som inte har varit i krig sedan 1814. Tills för bara några år sedan har folket dessutom varit vana vid att politiker, kungafamilj och kändisar kan sitta i samma publik utan livvakter – en trygghet som tidigare har tagits för självklar och som sedan några få år tillbaka är som bortblåst.

Förtroendet för medierna har också varit högt i internationell jämförelse, skriver Petruska. Folket har satt tilltro till vad politiker och massmedierna säger. Detta förtroende har missbrukats av samma maktinstanser genom att man utan öppen debatt har kunnat propagera för och genomföra den politik som idag är en realitet, menar han.

Journalistförbundets ”Bilderbergmöte”
Enligt vad som berättas om Lilla Saltsjöbadsavtalet, om ett ”Bilderbergmöte” i form av en sluten konferens anordnad av Svenska Journalistförbundet, ska det ha hållits den 21 mars 1987, tre år efter det att den riktiga Bilderberg-gruppen höll sitt hemliga möte på samma plats i Saltsjöbaden. Teorin gör gällande att det vid tillfället antogs ett protokoll som skulle ha utgjort ett manifest för medierepresentanter. Det gick ut på att förvränga verkligheten till invandrares fördel – en positiv diskriminering, i synnerhet för att marknadsföra invandrare inom ungdomskultur, sport och konst.

Vid positiva nyheter skulle man lyfta fram de omtalades invandrarbakgrund, samtidigt som den skulle döljas vid negativa nyheter. Detta ledde också till att man maskerade bilder på utländska brottslingar med mosaikmasker och att till och med bleka mosaikerna användes för att man skulle kunna få en föreställning om att förövarna var vita svenskar – så kallad vitpixling.

Naturligtvis har representanter för de vanliga medierna förnekat protokollets existens, skriver Petruska. Flera journalister har bekräftat att de var på konferensen och att den handlade om hur man skulle rapportera om invandrarbrottslighet. Men uppgifterna går isär, till och med om vilket årtal konferensen hölls.

Andra journalister nekar till att någon sådan konferens ens har hållits. Enligt Petruska verkar det som om journalisterna medvetet lämnar motstridiga uppgifter för att dölja sanningen om vad som egentligen försiggick.

Bonnier erkänner agendan
Intressant nog, skriver Petruska, erkände Expressens chefredaktör — det vill säga Thomas Mattsson — 2010 att man medvetet ”vitpixlat” mörkhyade invandrare i två decennier och motiverade också denna praxis. Motiveringen var i praktiken rasistisk, riktad mot vita svenskar: Att mediernas etikregler var att rapporteringen inte fick misskreditera ”minoriteter”. Det vill säga att om det handlar om en person som begått ett brott, spelar en mörkare hudfärg ingen roll. Det gör det däremot om personen har gjort något bra. Då är det en fördel. Detta systematiska sätt att vinkla verkligheten blev typiskt för de så kallade svenska ”objektiva” massmedierna.

Falsk konspirationsteori men faktisk realitet
Petruska tror inte på konspirationsteorin i sin renodlade form. Inte heller att det finns ett protokoll eller ett manifest som skriftligen anger riktlinjerna för hur bolagsmedierna ska ljuga för folket. Men, skriver han, möten har hållits och även ungerska medier har haft ett eget Saltsjöbadsmöte.

Förhoppningsvis, avslutar Petruska, kan forskning visa hur det en gång gick till när massmedierna samlades i gemensamma strategier av typen ”kamrater, från och med nu är de nya reglerna för journalistik följande…” till vilka alla som är rädda om jobbet måste anpassa sig. Tiderna förändras, men inte maktutövandet: De hycklar pressfrihet och anpassar sig till agendan hellre än att förmedla korrekt information.

Petruskas sentens är att om det svenska folket – på grund av den tidigare trygghet som tagits för självklar – inte hade varit så ”blåögt” i pejorativ bildlig mening, hade motståndet mot den multikulturella politiken växt tidigare och snabbare i Sverige.

Källa:
Svédország falanszterré válása 1987-ben kezdődött? – Egy elmélet, ami utólag sok mindent megmagyarázna


  • Publicerad:
    2018-07-28 14:00