USA. Den judiske senatorn Al Franken anser att Trump-kampanjens senaste reklamfilm är antijudisk och avsedd att trigga vissa grupper.

Det var i fredags som en ny kampanjvideo från den republikanske presidentkandidaten Donald Trump publicerades på Youtube. Videon består av utdrag ur det brandtal mot eliten som Trump höll den 13 oktober samt bilder från hans kampanjarbete.

Man skymtar även några av de mäktigaste personerna inom den globala elit som Trump i talet går till attack mot, såsom judarna George Soros, LLoyd Blankfein från Goldman-Sachs och Janet Yellen från Federal Reserve med den tillhörande texten: ”People that don’t have your good interest in mind”.

”It’s a global power structure that is responsible for the economic decisions that have robbed our working class, stripped our country of its wealth and put that money into the pockets of a handful of large corporations and political entities”, säger reklamfilmen medan en bild visas på Blankfein när han håller ett tal inför Clinton Foundation.

Att peka ut dessa tre som globalister som hotar USA:s suveränitet är dock antisemitiskt. Flera judiska organisationer som Anti Defamation League, ADL, har kritiserat filmen och säger att det är ”grundlösa konspirationsteorier” att ovan nämnda har makt över USA. Den demokratiske senatorn i Minnesota, Al Franken som själv är jude, menar att reklamfilmen är antisemitisk och att ”den talar till en särskild del av Trumps Alt-right-bas”.

— När jag såg reklamfilmen tänkte jag att den var som en hundvissla avsedd att nå ut till en särskild grupp i landet, säger Franken till CNN.

– Jag är jude så jag är kanske känslig för detta. Den hade en Sion vises protokoll-känsla över sig, en internationell bankkonspiration över sig och med ett par judar som visas på bild, säger han.

Det lär dock inte enbart vara det faktum att Al Franken själv är jude som gör att han anklagar globalistkritiker som hemska antisemiter. Han är också finansierad av George Soros med vilkens hjälp han själv blev senator från första början.

Se kampanjvideon nedan:


  • Publicerad:
    2016-11-07 20:15