UTRIKES. Enligt sajten True Pundit ska Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton under sin tid som utrikesminister ha föreslagit att WikiLeaks-grundaren Julian Assange skulle mördas i en drönarattack.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Det var vid ett möte med sitt departement den 23 november år 2010 som Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton påstås ska ha föreslagit att låta mörda WikiLeaks-grundaren Julian Assange. Detta skriver sajten True Pundit som i sin tur citeras av Wikileaks.

Vid mötet med departementet ska Clinton ha varit märkbart irriterad på den australiensiske vissel­blåsaren som såg till att hemliga regerings­dokument offentliggjordes i media.

— Kan vi inte bara skicka en drönare på den här killen? ska Clinton ha sagt under mötet.

Förslaget från presidentkandidaten, som vid tillfället var utrikesminister, möttes först av skratt men som sedan dog ut när Hillary ska ha fortsatt att tala på ett bryskt sätt, något som kunde tolkas som att hon i själva verket inte alls skojade.

Under ett av mötena på utrikes­departementet, som en källa beskrivit som ett ”bisarrt” möte, diskuterades det till och med att utfästa en belöning på 10 miljoner dollar till den som lyckas mörda Assange.

Clinton fortsatte att prata om Assange som ett ”mjukt mål” och hon kunde inte begripa att han kunde få röra sig fritt i Europa. Wikileaks var inte ett lika stort problem i USA då de tidigare fokuserade på att läcka dokument som rörde andra länder än USA men när USA drabbades ändrades tonläget snabbt. Enligt uppgifter ”kokade” Clinton av ilska varje gång som nya dokument offentliggjordes.

Källor:
Under Intense Pressure to Silence Wikileaks, Secretary of State Hillary Clinton Proposed Drone Strike on Julian Assange
Hillary Clinton on Assange ”Can’t we just drone this guy”


  • Publicerad:
    2016-10-04 13:50