UTRIKES. På fängelset i Nyborg smugglades det bland annat in en sågklinga med hjälp av en drönare. Den flög rakt över muren och in genom ett fönster.

Det var på ett fängelse i den danska staden Nyborg som en drönare flög in över muren under natten till onsdagen. När drönaren flugit över muren fortsatte den direkt in genom ett öppet fönster i en cell på fjärde våningen. Väl där monterade en intagen loss ett paket från drönaren och sen den flög iväg igen.

Då personal direkt märkte intrånget blev den intagna av med sitt ett kilo tunga paket. I paketet hittade man förutom ett antal skruvar även två mobiltelefoner och en sågklinga. Drönaren återfanns inte.

— En stor drönare kan med lätthet smuggla in vapen i fängelserna. Det kan skapa extremt farliga situationer. Det är bra att insmugglingen blev upptäckt denna gång, men så är det kanske inte nästa gång, säger ordföranden för Fængselsforbundet, Kim Østerbye, i ett pressmeddelande.

Han menar att om man täpper till ett hål hittar de kriminella ett nytt. Han tror att detta drönarangrepp beror på att den danska motsvarigheten till Kriminalvården, Kriminalforsorgen, nyligen tagit krafttag mot det stora problemet med insmugglade telefoner i danska fängelsen.

Källa:
Drönare smugglade in sågklinga i fängelse


  • Publicerad:
    2016-11-24 18:10