WIKILEAKS. Datachefen i det Demokratiska partiets nationella kommitté mördades på öppen gata i Washington strax innan WikiLeaks offentliggjorde interna och känsliga mail från kommittén. Nu antyder Julian Assange att datachefen var en av WikiLeaks källor.

seth

DNC:s datachef Seth Rich sköts med två skott i huvudet strax innan WikiLeaks släppte DNC:s interna mail.

Den 27-årige Seth Rich var datachef för det Demokratiska partiets nationella kommitté (DNC) innan han mördades kallblodigt med två skott i huvudet på öppen gata i Washington. Mordet skedde just innan WikiLeaks offentliggjorde interna mail från DNC som visade på att kommittén bland annat konspirerade för att manövrera ut Bernie Sanders till förmån för Hillary Clinton, för att säkra hennes plats som partiets kandidat till det amerikanska presidentvalet.

Innehållet i de interna mailen kom att bli en sådan skandal att DNC:s ordförande Debbie Wasserman Schultz tvingades att avgå.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Till att börja med klassades mordet på Rich som ett slumpmässigt överfallsrån, men sedan det framkommit att ingenting stulits framstår teorin inte längre som särskilt trovärdig. Enligt Richs far lämnade mördaren kvar pengar, klocka och telefon.

Det faktum att Rich var datachef för DNC och att han skulle vittna mot Hillary Clinton i e-post härvan har gjort att även etablerad media har antydd att det kan finnas ett mörkare motiv bakom mordet än bara slumpen.

WikiLeaks grundare Julian Assange gick dessutom nyligen ut i nederländsk TV och antydde starkt att Seth Rich inte bara var en av WikiLeaks källor, men även att han mördades just på grund av det.

— Visselblåsare tar extrema risker för att ge oss material. En 27-åring som jobbade för DNC sköts bakifrån, mördad, bara för några veckor sedan, av okänd anledning, när han gick på gatan, sade Assange.

assange

WikiLeaks grundare Julian Assange antyder att Clintons parti inte ens skyr mord för att nå makten.

Programledaren försökte sedan pressa Assange att erkänna öppet att Rich var en av WikiLeaks källor, men Assange menade då att de aldrig kommenterar exakt vilka deras källor är, men upprepade att fallet är ett exempel på vilka risker deras källor tar och då särskilt i USA.

Se klippet från programmet nedan:

Källa:
WikiLeaks-källa kallblodigt mördad


  • Publicerad:
    2016-08-12 21:30