USA. Efter att ha skrivit två artiklar rörande Hillary Clintons allt mer ifrågasatta hälsa stängdes under söndagskvällen en amerikansk journalist av från sitt arbete på Huffington Post. Både artiklarna raderas dessutom från tidningens hemsida.


Journalisten David Seaman kommenterar sin avstängning och censurering.

Under den senaste tiden har allt fler börjat ifrågasätta den amerikanska presidentkandidaten Hillary Clintons fysiska likväl som mentala hälsa. Detta ville journalisten David Seaman på den amerikanska tidningen Huffington Post rapportera om och skrev därför nyligen två artiklar i ämnet, där han bland annat pekade på det faktum att hashtagen #HillarysHealth blivit allt mer populär och att Clintons hälsa uppenbarligen är något som oroar många.

Till följd av detta stängdes Seaman under söndagskvällen utan förvarning av från sitt arbete varpå även hans två artiklar raderades från tidningens hemsida.

I en av artiklarna länkade Seaman till en Youtubevideo som fått över tre miljoner visningar. I videon kan man se tydliga exempel på Clintons minst sagt märkliga beteende, vilket är grunden till att så många ifrågasatt hennes hälsa.

— Närhelst en video som berör en presidentkandidats hälsa har blivit sedd över tre och en halv miljon gånger borde en person som är under kontrakt med Huffington Post och AOL kunna länka till den, speciellt som journalist boende i Amerika, säger Seaman i ett Youtubeklipp där han kommenterar avstängningen och censuren.

Han påpekar även att händelsen, som han benämner som oroväckande och orwelliansk, skedde kring 23-tiden på en söndag, lokal tid, samt att han skrivit hundratals artiklar under sin tid som journalist men att han aldrig varit med om något liknande.

Se klippet som Seaman länkade till nedan:

Källa:
Huffington Post Bans Journalist For Writing About Hillary’s Health, Deletes Article


  • Publicerad:
    2016-08-30 06:30