SVERIGE. I en ledarartikel skriver Skånska dagbladets chefredaktör Lars J Eriksson att Hillary Clinton är en krigshetsare och att det finns ”överväldigande tecken” på att USA medverkat till framväxten av IS.

Det tillhör inte till vanligheterna, om det ens har förekommit, att etablerad media i Sverige skriver sanningen om krigshetsarna George W Bush, Barack Obama, Hillary Clinton samt västvärldens understöd av IS – och det dessutom i en och samma artikel. Detta är dock vad lokaltidningen Skånska dagbladet nu har gjort.

I artikeln ”Vi lever i en allt farligare värld” utpekar chefredaktören Lars J Eriksson väst-regeringarna som ett hot mot freden och vara indirekt ansvariga för osäkerheten i Europa genom att ha medverkat till framväxten av IS. I ett och samma stycke anklagas tre sionistiska hantlangare för att hota freden och ansvariga för Mellanösterns sönderfall och den flyktingkatastrof som nu drabbar Europa.

President George W Bush ockuperade såväl Afghanistan som Irak utan att ha en genomtänkt idé om ur krigen skulle avslutas på ett fredligt sätt. Många trodde Barack Obama skulle bli en fredspresident men istället har världsläget försämrats under hans år vid makten. Under fyra av dessa år har dessutom USA haft en obehagligt krigshetsande utrikesminister i form av Hillary Clinton som har ett stort medansvar till det fortsatta kaoset i Irak, sönderfallet i Libyen, inbördeskriget i Syrien och den flyktingkatastrof som följt i spåren.

Och i nästa mening skriver Eriksson något som är ännu mer förbjudet att påpeka för den som arbetar inom mainstream-media:

Till råga på allt finns det idag överväldigande tecken på hur USA medverkat till framväxten av IS.

Chefredaktören går också in på Ryssland och påpekar att USA och EU fört en ”bisarr politik” gentemot Ryssland efter statskuppen i Ukraina, vilket lett till de oroligheter vi har kring Östersjön.

Till det kommer USA och EU:s försök att destabilisera Ryssland efter statskuppen i Ukraina när den demokratiskt valda presidenten tvingades fly. Det är en lek med elden, en närmast bisarr politik som orkestreras från Washington där man dessutom de senaste månaderna förberett för kärnvapen vid den ryska gränsen och visat fullständig lomhördhet i snart tjugo års tid när Ryssland varnat för att sätta fart på rustningsspiralen.

Artikeln avslutas med att Eriksson återigen kallar Hillary Clinton för krigshetsare och varnar för att det vore ”ytterst skrämmande” för världen om hon blir vald president.

Att i det läget få en krigshetsande president i form av Hillary Clinton, en som dessutom verkar helt sakna självkritik, utgör ett ytterst skrämmande framtidsperspektiv. Inte undra på att det militärindustriella komplexet i USA ger henne ett så massivt stöd.

Källa:
Vi lever i en allt farligare värld


  • Publicerad:
    2016-08-10 12:00