SIONISM. Skurkstaten Israels parlament förväntas rösta om ett förslag som legaliserar ett stort antal illegala judiska bosättningar på palestinsk mark.

Målet med Israels bosättningspolitik.

Målet med Israels bosättningspolitik.

Knesset, som är skurkstaten Israels parlament, förväntas rösta igenom ett förslag som gör uppemot 4 000 illegala judiska bostäder på palestinsk mark lagliga.

Redan i måndags godkände man att förslaget skulle tas upp för omröstning men för att det ska gå igenom helt krävs en process med ytterligare tre omröstningar, något som förslaget dock förväntas göra.

Bakom förslaget ligger partiet Judiskt Hem, som är en av premiärminister Benjamin Netanyahus stödpartier, och dess företrädare är helt öppna med att de ser förslaget som ett steg mot en fullskalig ockupation av Västbanken.

Hanan Ashrawi som är medlem i Palestinska befrielseorganisationens (PLO) verkställande kommitté kallar lagförslaget en ”juridisk katastrof” och säger i ett uttalande:

— Israel fortsätter envist och medvetet att lagstifta utanför den internationella rättens ramar för att legalisera sin kriminella bosättarpolitik, som enligt Romstadgan för den Internationella brottmålsdomstolen är att betrakta som krigsbrott.

Tack vare utvecklingen kring Israels bosättningspolitik har till och med USA:s judiske utrikesminister John Kerry fått erkänna att han inte tror att Israel förordar en tvåstatslösning på konflikten.

— Saker och ting går i fel riktning, ska Kerry ha sagt under en konferens i Washington.

Premiärminister Netanyahu gjorde dock för bara några dagar sedan en skarp markering gentemot USA och menade att de inte skulle lägga sig i Israels inrikespolitik.

— Israels bosättningspolitik styrs inte av USA och den kommande Trump-administrationen kommer inte att förändra det, sa han.

Källor:
Israel’s Knesset to vote on legalizing West Bank outposts
Israel legaliserar fler bosättningar
Netanyahu: Notwithstanding Obama or Trump, Israel does ‘what it wants’ on settlements


  • Publicerad:
    2016-12-07 18:00