SYRIEN. Israel har genomfört flertalet ödeläggande luftangrepp i Damaskus i ett desperat försök att stoppa det slutgiltiga nederlaget för de så kallade ”rebellerna” i den syriska staden Aleppo.

israel_isis

Enligt uppgifter har Israel utfört flertalet luftangrepp mot den syriska staden Aleppo. Den sista attacken ägde rum på en flygplats i Damaskus nära president Bashar al-Assads bostad på onsdagsmorgon.

The Syrian Arab News Agency (SANA) rapporterade att ”den israeliska fienden avfyrade klockan 03:00 på onsdag ett antal granater från raketartilleri från en höjd på innanför det ockuperade området på Tall Abu al-Nadas västra sida och som landade i närheten av al-Mezzehs flygplats väster om Damaskus”.

Attacken var en del i ett ”desperat försök från den israeliska fienden att stötta terrorgrupper samt öka deras dåliga moral” ska SANA ha rapporterat.

SANA menar vidare att angreppet kom en vecka efter att det israeliska flygvapnet från libanesiskt luftområdet avfyrade två missiler mot al-Sabboura i den västliga delen av Damaskus, i ett försök att avleda uppmärksamheten från de framgångar som den syriska armén har haft mot terrororganisationer.

Det israeliska angreppet kom samtidigt som den syriska armén, understödd av marktrupper från Hizbollah och Iran, drev Islamiska staten (IS) och andra USA-, Storbritannien-, Frankrike- och EU-understödda terrorister ut ur Aleppo.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källa:
Israeli Attack as Aleppo End-Game Nears


  • Publicerad:
    2016-12-11 22:30