UTRIKES. Syriska styrkor med stöd från Ryssland ska under veckan ha återtagit viktiga strategiska mål i den syriska staden Aleppo.

israel_isis

Under veckan ska syriska trupper med militär hjälp från Ryssland ha återtagit den östra delen av Aleppo så att humanitär hjälp kan ges till de tiotusentals civila som bor på landsbygden.

— Under de senaste dagar har en noggrann planerad åtgärd från syriska trupper resulterat i ett radikalt genombrott. Halva territoriet som tidigare hölls av militanta terrorister i östra Aleppo har befriats, säger generalen Igor Konashenkov, talesman för det ryska försvarsdepartementet.

— Det viktigaste är att över 80 000 syrier, inkusive tiotusentals barn, har befriats. Många av dessa kan nu få tillgång till vatten, mat och medicinsk hjälp av det humanitära centret som placerats ut av Ryssland. Dessa syrier har fungerat som mänskliga sköldar i Aleppo för terrorister, enligt Konashenkov.

Generalen säger även att han har noterat att många uttalanden som gjorts av politiker i väst om att utdela sanktioner för Ryssland för operationen i Mosul är en indikation på att dessa länder inte vill se civila i Aleppo befriade.

Den tidigare chefen för det tyska parlamentets utrikeskommitté, Norbert Röttgen, har tillsammans med andra politiker bett Berlin om att införa sanktioner mot Ryssland på grund av deras offensiv i Aleppo. Det tyska utrikesdepartementet ska ha gjort följande uttalande: ”Damaskus och dess anhängare, framförallt Ryssland och Iran, bär det största ansvaret för civila lidanden i Aleppo”.

Kritiken mot Ryssland och deras allierade kommer efter att över 500 krigare i Aleppo valde att överlämna sig till den framryckande syriska armén.

Det kan vara värt att fråga sig själv om varför den västliga makteliten inte inte vill få ett slut på den över fem år långa militärkonflikten i Syrien och varför de stödjer islamiska terrorister som skapar en flyktingkris som är på väg att förstöra Europa där länder som bland annat Tyskland är med i spetsen om att ta in miljoner av flyktingar.

Källor:
Syriske styrker reddet 80 000 sivile i Alleppo
Breakthrough in Aleppo saves 80,000 civilians, say Russian military


  • Publicerad:
    2016-12-01 09:55