SYRIEN. Under gårdagen deklarerade Ryssland att den syriska regeringen nu lyckats ta fullständig kontroll över den syriska staden Aleppo. Samtidigt som de sista terrorgrupperna nu dragit sig tillbaka från staden firar syrier att den äntligen befriats.

aleppo

Efter oerhört brutala strider har Syriens regeringstrupper med hjälp av bland annat Ryssland nu lyckats rensa Aleppo på terrorister.

Redan i måndags kunde Nordfront rapportera om att de terrorgrupper som ockuperat den syriska staden Aleppo i stor skala lämnat staden och att syriska regeringstrupper nu tagit kontroll över den.

I går kom även ett officiellt besked från Ryssland att deras militära operation i Aleppo är över och att president Bashar al-Assads regeringsstyrkor nu har fullständig kontroll över staden.

I förhandlingar mellan Syrien, Turkiet och de så kallade rebellerna, som tydligen ska ha skett via SMS, kom man slutligen överens om att det var dags för terrorgrupperna att lämna de få utposter som de fortfarande kontrollerade i stadens utkanter. Detta trots desperata försök från Israel att vända krigslyckan för terroristerna genom att bomba områden kring Damaskus.

Evakueringen ska ha påbörjats redan under onsdagen men vissa terrorister sägs fortfarande vägra ge upp och strider mot regeringsstyrkorna i stadsdelen Salaheddin. Enligt ett uttalande från syriska myndigheter är de dock omringade och kommer att tvingas ge upp när som helst.

Redan nu firar dock befolkningen i Aleppo genom att vifta med syriska flaggor och skjuta i luften.

Enligt Russia Todays journalist Lizzie Phelan som är på plats sjunger folket ”för armén och president Bashar al-Assad”.

Samtidigt försöker USA få till ett eldupphör i Aleppo, något som Ryssland dock vägrar gå med på. Man menar att ett sådant eldupphör skulle kunna stoppa evakueringen av terrorister i staden och tillåta dem att omgruppera sig och återuppta striderna.

Källor:
Syrian Government Wins the Battle of Aleppo
Syrians Celebrate in the Streets of Aleppo as Syrian Army Defeats Last of ISIS Resistance


  • Publicerad:
    2016-12-14 16:40