SVERIGE. Martin Saxlind har de senaste dagarna sett flera tecken på att den politiska utvecklingen i Sverige går åt rätt håll.

nya tider politik

Hösten må vara här, men politiskt känns det som att det är vår. De senaste dagarna har det kommit två positiva nyheter som jag tycker visar hur nationalister och invandringskritiker utökat sin makt i Sverige.

Den första nyheten jag tänker på var att det igår meddelades att Nya Tider ska få ställa ut på Bokmässan i Göteborg. Det är rimligt, speciellt med tanke på att mässans tema är yttrandefrihet i år, men Bokmässan hade gått från att säga ja till att för två veckor sedan meddela att Nya Tider inte var välkomna då protesterna mot deras medverkan var för starka. Därför var det lite förvånande att man än en gång ändrade sig och igår fastslog att den invandringskritiska tidningen var välkommen igen.

Den andra nyheten kom idag och handlade om att Best Western Hotell i Karlstad ändrade sig efter att de igår sagt att de avbokade alla sina spelningar med artisten Peter Jezewski. Anledningen till avbokningen var att Jezewski spelade på SD-festivalen i Sölvesborg och i samband med det uttalade att han sympatiserar med Sverigedemokraterna. Att kändisar börjar komma ut som kritiker mot den nuvarande samhällsutvecklingen är positivt, än bättre i det här fallet är att hotellet i Karlstad hotades på två fronter och alltså snabbt tvingades att be om ursäkt och ta tillbaka avbokningen. Hotellet blev dels utsatt för ett bombhot från en upprörd SD-sympatisör, dels hotade SD-ledningen att starta en ekonomisk bojkott mot hotellet som skulle kunna kosta hotellkedjan miljontals kronor.

Vissa menar kanske att hot inte är effektivt, men faktum är att nationalister och invandringskritiker i många år har hållits tillbaka från offentligheten då det funnits en hotbild mot deras tillställningar som försvårat organisering och bromsat deras tillväxt. Best Western Hotell i Karlstad skriver till och med i sitt pressmeddelande att de reagerade felaktigt och känslosamt mot den SD-sympatiserande artisten just på grund av att vänsterextremister tidigare hotat hotellet efter att SD höll en kongress där. När hotellet nu istället blev hotat, både fysiskt och ekonomiskt, av såväl SD som upprörda människor ändrade de sitt beslut…

Så även om hot om våld definitivt är olagligt och inget jag uppmanar någon till, så går det inte att förneka att fysiska hot kan vara effektiva och i takt med att en rörelse växer och radikaliseras kommer också deras anhängare att med olika metoder bekämpa de som försöker skada rörelsen. Ställer du dig framför ett tåg som åker i full fart blir du krossad, ställer du dig framför en framväxande politisk rörelse som tänker skriva historia kommer du också till slut att bli överkörd.

Båda dessa händelser är segrar och tecken i tiden som visar hur nationalister och invandringskritiker flyttat fram sina positioner och att våra åsikter har normaliserats. Vanligt folk vänder sig bort från de etablerade partierna och de etablerade medierna och börjar samtidigt se mer positivt på oppositionella grupper som det tidigare varit tabu att stödja. Detta sker eftersom vanligt folk vet att det är de korrupta partierna som turats om att sitta vid makten i Sverige som bär ansvaret för att 70 bilar kan brinna på nio dagar i Sverige samt att svenska flickor och kvinnor inte längre kan gå på festivaler i det här landet utan att löpa hög risk för att antastas eller våldtas av invandrare. Svenskar som blickar ut utanför det egna landet kan se hur den här sommaren i Europa har präglats av en stadig ström med terror- och vansinnesdåd utförda av icke-européer. Svenskarna kan fortsatt vara lite skeptiska till Sverigedemokraterna, men de vet åtminstone att det inte är SD:s fel att Sverige och Europa ser ut som det gör idag.

En annan SD-incident från den gångna sommaren som visar denna utveckling bort från extrem politisk korrekthet och absurd beröringsskräck är att flera poliser öppet vågade kritisera Dan Eliasson när denne tog politisk ställning och sa att han avgår som rikspolischef om Sverigedemokraterna skulle hamna i regeringsställning. Poliserna tog kanske inte ställning för SD, men de tog ändå ställning för partiets rätt att behandlas som alla andra partier, vilket är ett väldigt viktigt första steg för ett parti som tidigare varit väldigt kontroversiellt. Om något borde nog Dan Eliasson oroa sig för att SD faktiskt kan komma att sitta i regeringsställning efter 2018 och då avskeda honom samt se till så att hans karriär som chef på olika svenska myndigheter är över en gång för alla.

Tyvärr erbjuder inte Sverigedemokraterna någon långsiktigt hållbar lösning till invandringskatastrofen, då de drar sig för att förespråka repatriering och inte vill gå till grunden med vilka värderingar och åsikter som satt oss i den sits vi idag sitter i. Men detta är en annan fråga som inte riktigt hör hit och det folkliga uppvaknandet kommer att ske stötvis och det är bra att vi kan se tydliga tecken på att utvecklingen nu går åt rätt håll och att den går väldigt snabbt.

Ett annat positivt tecken i tiden kunde ses i USA förra veckan då Hillary Clinton kände sig tvingad att kommentera den i Donald Trumps kölvatten framväxande amerikanska ”alt-right”-rörelsen. Utan att ljuga eller överdriva kan man säga att den rörelsens uttalade huvudfrågor är ras- och judefrågan. Trots – eller kanske snarare tack vare – att rörelsen är radikal har den lyckats växa explosionsartat och blivit omöjlig att ignorera för (((etablissemanget))) som har en skräckblandad fascination för rörelsen.

Sammantaget blåser det alltså kraftiga vindar åt rätt håll. För Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen är det således bara att fortsätta att arbeta på i medvind och njuta över att våra fiender successivt håller på att förlora all den makt de en gång i tiden kunde ta för given. Framtiden tillhör oss!


  • Publicerad:
    2016-09-01 23:25