MEDIA. TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson uttryckte sig kritisk till massinvandring och islamism på sin Facebook. Detta har fått Expressen att reagera starkt och deras krönikör Alex Schulman kallar Oscarsson för ”Sveriges farligaste man”.

Marcus Oscarsson.

Marcus Oscarsson.

Under onsdagskvällen skrev TV:s välkände politiska kommentator Marcus Oscarsson ett inlägg på sin Facebook där han menade att en repris av fjolårets massiva främlingsinvasion till Europa skulle kunna få EU att kollapsa. I inlägget kom han med några förslag till EU för att förhindra en sådan utveckling. Bland annat skrev han:

Säkra Europas gränser med full kraft. Särskilt mot Turkiet. En repris av fjolårets flyktingström riskerar att helt knäcka EU.

Vidare föreslog han ett reformprogram för att stoppa islamiseringen i Europa med ”maximal kraft” men också åtgärder för att förhindra att flyktingströmmar uppkommer från första början:

Ett nytt anti-flyktingkriscenter i Europa med syfte att så tidigt som möjligt lösa uppblossande konflikter och minimera risken för att folk ens ska behöva bli flyktingar som flyr krig

Detta har fått kulturmarxisten Alex Schulman som sedan en tid tillbaka är krönikör på Expressen att gå i taket. I sin podd säger han bland annat att Oscarsson är ”Sveriges farligaste man” och att han måste ”stoppas”. Detta då han anser att Oscarssons resonemang påminner om riksdagens tredje största parti Sverigedemokraterna.

Expressen skriver vidare i sin rubrik att TV4 nu har haft ”krismöte med Marcus Oscarsson”. På Viveka Hansson som är programdirektör på TV4 låter det dock inte riktigt lika dramatiskt. I en kommentar till Oscarssons utspel skriver hon:

Det här är ett facebookinlägg där Marcus gör en snabbaanalys[sic!] av läget. Marcus har förklarat att det inte är hans personliga åsikter, nu får vi diskutera detta vidare internt.

Oscarsson själv skriver också i ännu ett Facebookinlägg att det är skillnad på en analys och en åsikt och att han bara presenterar vilka lösningar han tror skulle kunna hjälpa EU att hålla samman unionen.

Både TV4 och Expressen ägs av den judiska familjen Bonnier som representerar den starkaste mediekoncernen i Sverige.

Källa:
TV4 i krismöte med Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson (Facebook)


  • Publicerad:
    2016-11-25 17:30