USA. Enligt nyhetsbyrån AP har Hillary Clinton redan nu samlat ihop det stöd som krävs för att bli Demokraternas presidentkandidat, trots att Kalifornien ännu inte sagt sitt. Motkandidaten Bernie Sanders vägrar dock fortfarande att ge upp.

Hillary Clinton sägs nu definitivt ha besegrat Bernie Sanders.

Sionisten Hillary Clinton sägs nu definitivt ha besegrat juden Bernie Sanders.

Under natten mot tisdagen uppgav den New York-baserade nyhetsbyrån AP att Hillary Clinton har samlat ihop de delegater och superdelegater som krävs för att säkra nomineringen som Demokratiska partiets presidentkandidat. Detta trots att bland annat USA:s största delstat Kalifornien ännu inte lagt sina röster.

Hennes motkandidat, den judiske socialisten Bernie Sanders, vill dock inte kasta in handduken, då han menar att superdelegaterna fortfarande har chans att ändra sig.

— Frågan just nu är vem som är den bästa kandidaten att bli president i USA och vem som kan slå Trump, säger han och låter hälsa att han menar sig vara just den starkaste kandidaten.

Även CBS News har dock bekräftat att Clinton de facto redan har vunnit, vilket i såna fall innebär att det blir hon som får möta republikanernas kandidat Donald Trump i årets presidentval.

Källa:
Clinton uppges vara klar som presidentkandidat


  • Publicerad:
    2016-06-07 20:40