USA. Många amerikaner oroar sig för att upplopp och ekonomisk kollaps kan följa på presidentvalet den åttonde november. Som förberedande åtgärd köper nu allt fler amerikaner mat med extra lång hållbarhet.

Normalt brukar försäljning av ”prepper”-varor som till exempel mat med extra lång hållbarhet öka inför naturkatastrofer och viktiga val. Detta gäller i ännu högre utsträckning inför årets presidentval den åttonde november. Keith Bansemer från överlevnadsbutiken My Patriot Supply säger till exempel att försäljningen av mat inför valet 2012 fördubblades jämfört med normalläget, medan den i år har tredubblats.

Den största oron hos ”prepper”-konsumenterna är att oroligheter efter valet kan bryta ut antingen på grund av en ekonomisk kollaps eller våldsamma upplopp i innerstäderna följda av militära undantagstillstånd.

En 41-årig ”stadsprepper” från Pittsburgh menar att han förbereder sig för alla eventualiteter. Han tror att de svarta i innerstäderna kan komma att göra uppror om Donald Trump vinner, något som i sin tur kan leda till militära undantagstillstånd. Och ifall krigshetsande Hillary Clinton vinner fruktar han att ett tredje världskrig mot Ryssland kan stå för dörren.

41-åringen från Pittsburgh – som vill vara anonym för att skydda sig mot hungriga grannar vid en eventuell krissituation – ger andra som ännu inte gjort slag i saken råd om vad man bör handla:

— Som minimum ska du fylla dina förvaringsskåp som om du visste att en orkan var på väg.

Källa:
Election chaos fears have preppers stockpiling survival food


  • Publicerad:
    2016-11-06 17:20