Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Anna Hagwall står upp för mötesfriheten

Av Redaktionen, 2017-04-25
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Den före detta sverigedemokraten och riksdagsledamoten Anna Hagwall försvarade Nordiska motståndsrörelsen och dess rätt att nyttja sina grundlagsskyddade rättigheter. Detta skedde i samband med att Nyheter 24 skickade ut en mailenkät till riksdagens ledamöter med frågor kring Motståndsrörelsens deltagande på Almedalsveckan.

Anna Hagwall tillsammans med etnologen Karl-Olov Arnstberg.

Riksdagsledamoten Anna Hagwall uteslöts i december ur Sverigedemokraterna efter en ordentlig medial hets. Detta då Sverigedemokraterna gick på medias linje och menade att Hagwall ska ha uttalat antisemitiska åsikter efter att hon indirekt kritiserat den judiska överrepresentationen bland ägarna av Sveriges massmedier.

Efter uteslutningen har Hagwall dock fortsatt sitt oppositionella arbete, självständigt från den sverigedemokratiska partipiskan. Tidigare i år anordnade hon exempelvis ett seminarium i riksdagen tillsammans med etnologen och invandringskritikern Karl-Olov Arnstberg som Nordfront också besökte.

I samband med att Nyheter 24 skickade ut en mailenkät till riksdagens samtliga ledamöter med frågor kring Nordiska motståndsrörelsens deltagande under årets upplaga av Almedalsveckan så försvarade Anna Hagwall också Motståndsrörelsen rätt till mötesfrihet.

Hagwall påpekade i sitt svar bland annat att Nordiska motståndsrörelsen inte är en ”nazistisk” organisation utan en nationalsocialistisk och menade att Nyheter 24 har ”en sjuklig dragning till polarisering och stämpling av de ni inte gillar”. Nyheter 24 verkade dock inte kunna förstå skillnaden mellan epitetet ”nazism” och ideologin nationalsocialism, vilket de borde ha kunnat göra ifall de lagt ned tid på att göra research i ämnet genom att exempelvis läsa på Nordfront.

Vidare ska Hagwall i sitt svar ha skrivit att ”naturligtvis i yttrandefrihetens namn har de rätt att mötas och argumentera för sina åsikter” och med tanke på Nyheter 24:s antydan om att Motståndsrörelsens närvaro under Almedalsveckan skulle innebära ett ”hot” för andra så avslutar hon ”Det är en sjuk vinkling att de skulle vara farliga för människor och man skulle vara rädd för dem. Skärpning!”.

Efter att Nyheter 24 under dagen verkar ha jagat Hagwall för ännu fler citat ska hon till slut ha svarat:

Hej! Jag värderar inte din journalistik särskilt högt så jag tänker inte samtala med dig. Din journalistik går ut på att hänga ut och demonisera folk som inte tycker som du.

Källa:
Riksdagsledamot om Nordiska Motståndsrörelsen: ”Inte nazism”


  • Publicerad:
    2017-04-25 20:25