PITEÅ. När sverigedemokraten Magnus Häggblad lyssnade på ett föredrag om digitalisering och regional utveckling gick föreläsaren plötsligt fram till honom och gav honom en bok om ”förintelsen”. Häggblad har nu polisanmält föreläsaren.

Magnus Häggblad.

Sverigedemokraten Magnus Häggblad från Piteå gick under förra veckan tillsammans med flera andra politiker på ett föredrag av Per Ödling som handlade om digitalisering och regional utveckling. Under föredraget visade Ödling en bild på ”förintelseöverlevaren” Hédi Fried när han plötsligt kom på att han hade med sig en present.

Till Häggblads stora förvåning gick Ödling sedan fram till honom med ”presenten” som visade sig vara en bok av Fried med titeln ”Frågor jag fått om förintelsen”. Föreläsarens tilltag rev ner applåder och skratt från de andra politikerna i salen, något som Häggblad blev så pass upprörd över att han lämnade salen och åkte hem.

SD-ledamoten skrev senare i ett inlägg på Facebook att upplevelsen var hans ”hittils värsta dag som aktiv Sverigedemokrat” och att han uppfattade den för honom obekante föreläsarens tilltag som att han ”pekades ut som antisemit, förintelseförnekare eller nazist”. Häggblad har efteråt polisanmält Ödling. Robert Håkansson, ordförande för SD i Norrbotten, säger att han stöder sin partikamrat i processen och jämförde Ödlings beteende med mobbning.

Häggblad har tidigare hamnat i blåsväder efter att ha ondgjort sig över att invandrare ”våldtar våra svenska kvinnor”. Ett uttalande som ledde till att han blev avstängd av partiet under några månader.

Källor:
Magnus Häggblads Facebook
SD-politiker fick förintelsebok


  • Publicerad:
    2017-05-06 18:55