REPORTAGE. Under tisdagskvällen besökte Pär Sjögren och Näste 1:s nästeskorrespondent Sveriges riksdag för att medverka på det seminarium som hölls av invandringskritikern Karl-Olov Arnstberg och anordnades av den numera politiska vilden och riksdagsledamoten Anna Hagwall.

Pär Sjögren – kommunpolitiker och Nordfront-medarbetare som siktar mot riksdagen? Foto: Nordfront

Tidigare i höst lades det fram en motion av Anna Hagwall, dåvarande riksdagsledamot för Sverigedemokraterna som ville minska ägarkoncentration inom media. Motionen kritiserades snabbt av media och även Sverigedemokraterna själva. Vid tillfällen när Hagwall kommenterat motionen ska hon ha nämnt familjen Bonnier som ett exempel på en aktör som äger en för stor andel av Sveriges massmedia. Drevet mot Hagwall eskalerade därefter, och hon anklagades för antisemitism, utan att hon ens hade nämnt Bonniers judiska påbrå eller något annat som egentligen skulle kunna klassas som antisemitism. Systemtrogna Sverigedemokraterna tog detta på största allvar och uteslöt Hagwall ifrån partiet, men hon kommer sitta kvar i riksdagen som politisk vilde fram till nästa val.

Sverigevännerna och etablissemangskritikerna Anna Hagwall och Karl-Olov Arnstberg. Foto: Nordfront

Anna Hagwall verkar stå på sig bra mot etablissemangets åsiktsförtryck och bjöd in den kontroversielle etnologiprofessorn och debattören Karl-Olov Arnstberg för att hålla ett seminarium på ämnet yttrandefrihet. Mediedrevet mot Hagwall har med dessa nyheter självklart fortsatt.

Nordfront såg givetvis till att vara på plats på denna eminenta tillställning som hölls under gårdagen. På grund av eventuella säkerhetskontroller så var vi på plats redan 16:30 vid huvudingången där det var sagt att entrén skulle vara, men vi blev snabbt hänvisade till en ingång på baksidan av riksdagshuset. Varför de skulle vilja ha ingången till detta evenemang osynligt för allmänheten kan man endast spekulera om. Människor började snart samlas vid ingången och vid 17:30 blev vi insläppta. Ingen legitimering krävdes och förutom metalldetektorer var det ingen annan säkerhetskontroll. Lokalen blev snabbt fullsatt, men inte en enda ledamot ifrån riksdagen förutom Hagwall kunde synas till på plats, trots att seminariet gällde yttrandefrihet och hölls i självaste riksdagen. Seminariet började på utsatt tid. Arnstbergs föredrag var, som han själv nämnde i början, lite ostrukturerat men behöll hela tiden sin röda tråd i ämnena yttrandefrihet, politisk korrekthet och vikten av nationalism.

Riksdagens portar öppnades för invandringskritiker och nationalsocialister. Foto: Nordfront

Arnstberg använde då och då negativa uttalanden gällande ideologier i allmänhet och nedsättande ord så som nazist och nazism. Han lyckades dock dra upp det marxistiska inflytandet i samhället, hotet från globalismen och nämnde även praktexempel så som Rockefeller, EU och FN.

Efter en paus med kaffe och mingel, var det dags för frågor där det vid slutet av föredraget konstaterades att mäktiga grupperingar alltid haft inflyttande i samhällen. Arnstberg snuddade även vid den uppenbara judiska maktstrukturen i västvärlden, men gick tyvärr inte in på ämnet som jag själv skulle önskat att han gjorde.

Arnstberg ger dock i allmänhet ett mycket professionellt och seriöst intryck. För oinsatta på dessa ämnen skulle jag rekommendera att besöka framtida föredrag eller läsa någon av de många böcker han skrivit gällande massinvandringen eller hans senaste bok vid namn ”PK-samhället”.

Avslutningsvis vill jag säga att det var ett otroligt gott initiativ av Anna Hagwall att anordna detta seminarium i riksdagen och att med välmening försöka rädda yttrandefriheten i det här landet. Jag personligen anser att blir man utesluten ifrån Sverigedemokraterna är det ett gott tecken på att man gör ett bra jobb, jag hoppas även att detta initiativtagande fortsätter och att Hagwall inte låter sig stoppas av framtida påtryckningar ifrån systemet.

Riksdagen – snart en nationalsocialistisk zon? Foto: Nordfront

/Linus Vosthenko


  • Publicerad:
    2017-03-22 21:20