INRIKES. Bechir Rabanis plötsliga bortgång har fått många att spekulera i huruvida det finns ett samband med hans granskning av Robert Aschberg. Polisen har dock avskrivit dödsfallet som ”naturligt” och nu hotar Aschberg med advokat för alla som påstår annat.

Robert Aschberg har fått nog av spekulationerna kring Bechir Rabanis död.

Det var under förra fredagen som beskedet om medborgarjournalisten Bechir Rabanis död slog ned som en bomb bland Sveriges systemkritiker. Rabani var mitt uppe i en granskning av den judiske mångmiljonären och mediamannen Robert Aschberg när han avled, vilket har fått många att spekulera kring huruvida det finns något samband mellan dödsfallet och hans journalistiska arbete.

Skånepolisen har dock ”tittat sig omkring”, och eftersom de inte fann några blodspår eller dylikt så har Rabanis död avskrivits som ett naturligt dödsfall.

Bechir Rabanis plötsliga bortgång har avskrivits som ett naturligt dödsfall.

Men Aschberg nöjer sig inte med detta, då många ändå fortsätter att spekulera kring Rabanis tidiga bortgång. Därför har han nu kontaktat sin advokat och hotar att vidta juridiska åtgärder gentemot alla personer som kommer med ”hot och förtal”.

— Det har blivit en skitstorm på nätet, som har förstärkts i varje led. Det sprids på Facebook, Flashback och olika obskyra forum och det kommer en hel del skit, hot och förtal om mig, säger Robert Aschberg till den judiskägda tidningen Dagens Nyheter och fortsätter:

— Jag är ganska van vid sådant här och går inte direkt i däck. I januari ska jag sätta mig i lugn och ro och titta igenom allt. Det är insamlat och jag ska tala med en mycket bra advokat. Men det är inte bråttom.

Aschberg är dessutom säker att han själv kommer att gå segrandes ur detta och att det istället kommer att leda till motsättningar bland hans kritiker. DN skriver att Aschber är av uppfattningen att endast ”en liten minoritet tar till sig av de konspirationsteorier som sprids, och menar att reaktionerna i sig bidrar till att öka motsättningarna inom radikalnationalistiska och högerextrema rörelser.”

Men alla tar inte spekulationerna med samma ro. Nordfront har tidigare kunnat rapportera om att Henrik ”Henko” Johansson från ”Inte rasist men” förutspått en ”antisemitisk hatstorm” som följd av Rabanis bortgång. Till DN bekräftar Henko också sina farhågor:

— Vi har aldrig sett en mer omfattande kampanj av antisemitism i Sverige. Allt det här kommer att finnas kvar och jag är väldigt orolig för vilka konsekvenser det kan få.

Bechir Rabanis död har gjort ”Henko” Johansson bekymrad.

Även Mathias Ståhle från Eskilstuna-Kuriren, tidigare mest känd för en medial hetskampanj gentemot Granskning Sverige, känner sig bekymrad efter Rabanis död. Så pass att han till DN talar om hur olika ”propagandacentraler” oberoende av varandra har börjat sprida samma ”konspirationer”.

— Av dödsfallet har man inom olika kluster av trollfabriker kokat ihop en historia som är ren och skär antisemitism. Man har samtidigt lyckats få gensvar för detta på ett sätt som jag inte har sett förut, säger Ståhle till DN och fortsätter:

— Tidigare har budskap behövt ligga och gro under en tid. Det här kan bero på en effektiv organisering eller bara tur, men man verkar ha lärt sig hur spridningen fungerar. Det är lite oroväckande eftersom det inte brukar vara möjligt att skapa med normal internetdynamik.

Exakt vilka propagandacentraler som Stråhle menar sprider ”konspirationer” framgår dock inte.

Källa:
Våg av judehat sprids efter ung mans död


  • Publicerad:
    2017-12-22 02:09