INSÄNDARE. Kenneth Sandberg skriver i den här insändaren om hur Hasse Aro skamlöst hånar den avlidne medborgarjournalisten Bechir Rabani i radiokanalen RIX FM.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

I RIX-MorronZoo-sändningen Hasse Aro tillbaka med en ny lista! får vi höra hur Hasse Aro ironiserar över den avlidne ”högerextremisten” Bechir Rabani. Ackompanjerad av de gapflabbande radioreportrarna (Laila Bagge & Roger Nordin) skämtar han om hur Bechir Rabani “hade oturen att dö” dagen efter sin polemik med Robert Aschberg.

Av flera skäl kom att utspinna sig spekulationer på Internet om huruvida Robert Aschberg hade med Bechir Rabanis död att göra. Och avsett om det fanns näring eller ej i detta, så finns knappast anledning för Hasse Aro och RIX FM att inte visa hänsyn till den avlidne Bechir Rabani som under inga förhållanden kan ha medverkat till de eventuella konspirationsteorierna och ryktena.

Det hör till saken att Bechir Rabani ingalunda var någon “extremist”. Han var däremot en mycket snäll, omtänksam och ansvarstagande människa. Som därtill ägde ett stort mått av civilkurage och mod! Det var därför han kom i polemik med Robert Aschberg. Den senare hade krönt sin vidriga journalism genom att helt hänsynslöst och oanständigt hoppa på en en kvinna i hennes frisersalong och med kamera och mikrofon i högsta hugg anklaga henne för någon kommentar hon skrivit på Facebook. Allt inför kunder och förbipasserande..!

Med anledning av detta uppsökte Bechir Rabani journalisten Robert Aschberg för att på samma sätt göra en oanmäld intervju med honom. Nu var inte den senare hemma, så därför blev det bara ett kort meningsutbyte mad hans hemmavarande hustru. Men efter detta utspann sig en polemik de två emellan, vilket går att ta del av via länkarna nederst.

Bechir Rabani var en fantastiskt fin kille. Trots att han inte var infödd och etnisk svensk, så utvecklade han ett stort hjärta för det land som för flera decennier sedan möjliggjort för hans föräldrar att fly från kriget i Libanon och här skapa en framtid för familjen. Såväl föräldrarna som Bechir hade också återgällt detta genom skötsamhet, arbete och samhällsengagemang från första stund.

Således kom Bechir Rabini att ta ett ansvar för Sveriges utveckling och framtid som vida överträffade den ignorans, dumhet och ansvarslöshet som vi upplever på många håll i den svenska befolkningen. Inte minst på landets medier; TV, Radio och tidningsredaktioner. Där uppenbarligen RIX FM inte utgör något undantag.

Nu har jag aldrig själv uppsökt denna radiokanal – och kommer med all säkerhet inte att göra det framöver heller. Men efter ett tips från en ledsen och indignerad vän, var jag tvungen att söka upp och genomleva skräpet.

Däremot tittar jag någon enstaka gång på TV och t o m det hemska Bonnierorganet och Robert Aschberg-kontaminerade TV4.

Till de sällsynta glimtarna av ljus på den kanalen, har faktiskt under många år varit Hasse Aro. Därför var det med bestörtning som jag hörde hans kommenterar på RIX FM..!

Det skulle vara intressant att höra av Hasse Aro vad han egentligen menade och avsåg med sin medverkan i denna skamlösa “radiounderhållning”.

//Kenneth Sandberg

Källor:
Medborgarjournalisten Bechir Rabani (Megafonerna) död
Aschberg- Ett annat ansikte
Bechir rabani’s svar till Robert Aschberg Del 2


  • Publicerad:
    2018-04-06 14:50