MEDIA. Medborgarjournalisten Joakim Lamotte blir illa omnämnd av skattefinansierade Ystad Allehanda.

Joakim Lamotte.

Krönikören Peter Lindgren på Ystad Allehanda skriver i en krönika att han berättar för sin son hur vissa ”elaka män i kommunen” vill förbjuda tiggeri och att snart bara svenska män som Joakim Lamotte kommer att få tigga pengar.

Lamotte, som ofta uttrycker stor förvåning över hur illa meningsmotståndare beter sig, är förvånad över att en etablerad tidning använder ett nedsättande uttryck om honom, som annars mest syns i ”hånfulla” kommentarer mot honom på sociala medier.

Att journalister, redaktörer och ansvariga utgivare på Ystads Allehanda låter sådant publiceras för att slå ned på det arbete som Lamotte utför är inte klokt, anser han.

Skillnad på tiggeri, frivillig finansiering och skattestöld
Bortsett från att bli illa omnämnd, anser Lamotte att Ystad Allehanda borde inse vad det är för skillnad på en som tigger, och en som levererar en produkt och som betalar skatt för de donationer han får.

Peter Lindgrens syfte med att skriva på det sätt han gör, är sannolikt att nedvärdera Lamottes arbete och hans läsares engagemang, kommenterar Lamotte på Facebook.

Att någon går sin egen väg och inte rättar in sig i ledet sticker hårt i många svenska journalisters ögon. Därför tycker man att det går att kalla mig vad som helst, och ingen skulle bli gladare än dessa journalister om jag blev av med min försörjning och tystades.

Och de ekonomiska medel som folk frivilligt donerar för att stödja Lamottes arbete är mycket blygsamma jämfört med de skattemiljoner Ystad Allehanda roffar åt sig:

Att Ystads Allehanda själva har fått miljontals kronor i presstöd (svenska folkets skattepengar) de senaste åren är däremot inget som framgår i deras krönikor. Om de kallar min försörjningsmetod för tiggeri så borde det ligga nära till hands att kalla deras för stöld.

Om det är Lamottes försörjningsmetod eller Ystad Allehandas ”stöld” av skattemedel som innebär värst beteende, ber Lamotte hans följare att själva bedöma.

Källa:
Facebook/Joakim Lamotte


  • Publicerad:
    2019-02-06 16:20