INRIKES. Flera företrädare för etablissemanget, bland andra Stefan Löfvens politiske sakkunnige Joel Stade och utrikesministerns make LO-tjänstemannen Mats Erikson, hånar Lamotte efter livereportaget i no go-zonen Kronogården, då Lamotte blev misshandlad och rånad av en aggressiv invandrarmobb.

Joakim Lamotte.

Inför reportaget från no go-zonen Kronogården i Trollhättan lade medborgarjournalisten Joakim Lamotte, för första gången under den tid han arbetat med att göra intervjuer i no go-zoner, in ett tidsinställt Facebookinlägg som skulle publiceras även om han inte kom tillbaka.

Under sitt besök i ghettot blev Lamotte attackerad av en maskerad och mycket aggressiv invandrarmobb, som inte bara misshandlade honom och försökte pricka honom med bangers, utan rånade honom på hans kamera. Polis fanns på plats men vågade inte ingripa.

Att polisen stod handfallna när en medborgare misshandlades och rånades framför näsan på dem har upprört många. Polisen ”Peppe” förklarade i en Twitterkommentar:

Av kommentarerna i tråden undrar många varför vi inte går in och ”rensar”. Frågan är inte enkel. Inte heller står kåren enad om hur dessa situationer ska hanteras. Som polisinsatschef är det mycket som ska vägas mot varandra. Tillräckligt med personal att hantera situationen?

Om vi kliver på och ”rensar”, vilka blir konsekvenserna? Kommer halva stadsdelen stå i lågor, vad blir den ekonomiska kostnaden, hur kommer vi framöver kunna få kontakt och långsiktigt förbättra möjigheterna att detta inte uppstår igen? Frågorna är många, svaren likaså.

Kronogården anses numera alltför farligt för ordningsvakter och väktare att patrullera i och vaktbolagen har infört skyddsstopp i området av hänsyn till de anställdas säkerhet.

En som dock inte verkar tycka att läget i det problemtyngda området är särskilt allvarligt är LO-tjänstemannen Mats Erikson som är make till utrikesminister Ann Linde (S). I ett inlägg på Twitter väljer Erikson att håna Lamotte:

Detta kan vara det töntigaste inlägg som skrivits i år. Lamotte hälsar från pojkrummet

I en annan tweet bespottar han än en gång Lamotte:

Om jag tvingas välja så har jag mer sympati för ’snorungarna’ i Kronogården än för swishtiggaren Lamotte. Så enkelt är det

Hans inlägg har gillats av olika företrädare för etablissemanget som till exempel Joel Stade, politiskt sakkunnig hos Stefan Löfven och regeringskansliet, samt Mathias Ståhle, guldspadebelönad journalist på judiskägda Svenska Dagbladet och som tidigare även fått Advokatsamfundets journalistpris 2017 med motiveringen ”Ståhle har också genomlyst politisk extremism, nu senast den främlingsfientliga organisationen Granskning Sverige”.

Även Ståhle väljer att skymfa Lamotte i ett Twitterinlägg:

Älskar att hans [Lamottes] inlägg handlade om Troll-hättan. Kan inte sluta att fnissa åt det

Ståhle ska dock själv varit mindre självsäker när han 2017 arbetade på Eskilstuna-kuriren och använde skottsäker väst efter att ha ”granskat” den alternativa nättidningen Fria Tider – som den politiskt korrekta MSM-journalisten utnämnde till ”högerextrem”.

Källor:
Här hånar Löfvens tjänsteman Lamotte efter våldsamma attacken
Utrikesministerns man: ”Jag har mer sympati” för våldsmobben än Lamotte


  • Publicerad:
    2019-12-16 10:55