MÅNGKULTUREN. Efter en bilaffär som gått snett i den ökända Kronogården i Trollhättan knivrånades en man av ett tiotal personer.

Genrebild.

Sent på torsdagseftermiddagen larmades polis till det beryktade mångkulturella området Kronogården i Trollhättan. En man som blödde från näsa och ansiktet hade knivrånats av ett tiotal personer.

Anledningen till våldet var en bilaffär som hade gått snett. Den rånade mannen hade tagit med sig pengar för att köpa en bil privat. Då överfölls mannen av ett tiotal ”ungdomar” i åldrarna 18-20 år.

— Tyvärr är detta normaltillståndet i Kronogården, det är så varje kväll. Det ska inte behöva vara det, men tyvärr är det så, kommenterade polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Därmed går Gustavsson emot sin kollega Rickard Fremark som är lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal och som häromdagen enligt judisk lögnpress sade att det ”oroligheterna” var som värst när medborgarjournalisten Joakim Lamotte var i området för att göra ett reportage om den våldsamma mångkulturella miljön i området. Det ”lugnade ner sig ordentligt” efter att Lamotte hade lämnat området och slutat filma på platsen, sade Fremark.

Kända av polisen – men fria
Stefan Gustavsson sade att det kriminella rångänget är känt av polisen.

— Offret uppger att det är samma gäng som rör sig i området och som är kända av oss sedan tidigare. De står för merparten av stökigheterna i området på senare tid. Personerna kom över en okänd summa pengar innan de försvann, säger Stefan Gustafsson, sade Gustafsson.

Trots att gänget är välkänt av polisen är ingen av brottslingarna gripna.

— Vi är fortfarande kvar i området men det är vi hela tiden. Det är relativt lugnt på platsen men det driver fortfarande omkring ungdomar, sade Stefan Gustafsson på torsdagskvällen.

Polisen har hittills nöjt sig med att upprätta en anmälan om rån.

Källa:
Man knivrånad – av tiotal personer


  • Publicerad:
    2019-12-20 15:00