Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisen skyller Kronogården-kaoset på Lamotte: “Lugnade ner sig när han åkte”

Av Redaktionen, 2019-12-18
redaktionen@nordfront.se

TROLLHÄTTAN. Oroligheterna i det ”utsatta området” Kronogården har blivit så illa att väktare inte längre kan patrullera området. Samtidigt säger polisen till den judiska lögnpressen att det var som stökigast när Joakim Lamotte dök upp och att det blev betydligt lugnare när han åkte.

Polisen i Trollhättan har fått skarp kritik för sin hantering av oroligheterna i Trollhättan, där vuxna rasfrämlingar – beskrivna som ”ungdomsgäng” i lögnpressen – kastar stenar och skjuter raketer i något slags upplopp. Oroligheterna har pågått i över en vecka och när frilansjournalisten Joakim Lamotte dök upp för att filma på platsen förra torsdagen blev han attackerad och bestulen på sin kamerautrustning.

Lamotte har efter detta hånats av proffstyckare som är lojala till makteliten. Den socialdemokratiska utrikesministern Anne Lindes make, LO-tjänstemannen Mats Erikson, har exempelvis spenderat flera dagar med att attackera Lamotte på Twitter. Eriksson har skrivit att han har mer sympati för ”snorungarna i Kronogården” än för Lamotte, samtidigt som att han svarat på all kritik med att skriva ”snyft”.

Den senaste attacken kommer dock från den poliskår som tillät rånattacken mot Lamotte medan de handfallna stod och såg på. Till Svenska Dagbladet säger Rickard Fremark, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal, att oroligheterna var som värst när Lamotte besökte området och att det ”lugnade ner sig ordentligt” när han lämnat platsen och slutat filma.

— Det varade i ungefär 20 minuter i samband med hans Facebook-sändning, när det var rejält oroligt på platsen. När polisen fick resursförstärkning till platsen kunde man spärra av torget och när Lamotte lämnade platsen så lugnade det ner sig ordentligt. Sedan dess har det i princip varit lugnt i området, säger Rickard Fremark.

Förutom Joakim Lamotte vet dock inte polisen vad oroligheterna beror på. Men Rickard Fremark tror att det antingen har med ”terminsavslutning” eller en pågående narkotikaleverans att göra.

— Det kan vara att man vill dölja annan brottslighet genom att ställa till med oreda, säger han.

Samtidigt rapporterar media om att det är så kaotiskt i området att väktare inte längre kan patrullera det kvällstid. Något som enligt polisen är ”beklagligt”.

— Det är ett avbräck, de har bra kontroll och god kännedom om området och är till vår hjälp. Vi hade hellre velat ha dem kvar. Men man kan förstå deras situation, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till TT.

Källor:
Ordningsvakter slutar patrullera i Trollhättan
Polisen: Kravaller kan vara en avledningsmanöver


  • Publicerad:
    2019-12-18 18:00