Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aftonbladet-judinna gör snyftreportage om “ungdomarna” i Kronogården: “Vi behandlas som apor!”

Av Redaktionen, 2019-12-18
redaktionen@nordfront.se

LÖGNPRESSEN. I ett reportage i den judiska tidningen Aftonbladet låter judinnan Natalia Kazmierska de så kallade ungdomarna i Kronogården komma till tals. ”Det spelar ingen roll om de hämtar hela Sveriges poliser, för vi är 100 stycken som känner varandra ut och in”, säger en av de maskerade männen.

Aftonbladet publicerade under onsdagskvällen ett snyftreportage från Kronogården, signerat judinnan Natalia Kazmierska. Skärmbild: aftonbladet.se.

Rasfrämlingar fortsätter att göra uppror i det ”utsatta området” Kronogården i Trollhättan. Enligt både etablissemanget och polisen är det dock Joakim Lamottes fel, eftersom han åkte till platsen för att filma. Enligt lokalområdespolischefen Rickard Fremark var det bara ”ordentligt oroligt” när Lamotte var på platsen, men att deti princip varit lugnt i området” efter att han lämnat det.

Nu har Aftonbladet-judinnan Natalia Kazmierska besökt området och skrivit ett snyftreportage om de inblandade rasfrämlingarna i Kronogården. Även hon menar att Lamotte åtminstone delvis är ansvarig för problemen:

Läget hade lugnat ner sig när Facebookprofilen Joakim Lamotte dök upp och började livefilma uppretade ungdomar, som enligt Lamottes egna uppgifter stal hans mobil och slog till honom i bakhuvudet.

Även ”ungdomarna” håller med om att det är Lamottes fel.

— Han kommer hit och filmar folks ansikten, det är som om det vore en cirkus och vi är apor, och inte människor. Han ville ställa till med en scen – och han lyckades, bäst av alla, med miljoner visningar, säger en av dem.

Judinnan Kazmierska skriver att Lamotte enligt de så kallade ungdomarna ”möjligen råkade få en knuff i tumultet”. Hon skriver också att Kronogården inte alls är så farligt som det verkar och att ”gatorna i området inte ens [är] de mest brottstyngda i Trollhättan”.

”Bland kriminella har inga mord förekommit”, konstaterar hon också i försvar av Kronogården.

Att Kronogården inte är en farlig plats håller dock inte de ”ungdomar” som Kazmierska intervjuar med om. Men det är polisens fel.

— Vi går aldrig ensamma här, eftersom polisen kommer och plockar oss direkt då, tar oss till stationen och skriver upp fyra, fem åtalspunkter, utan grund. Det är därför vi alltid är i grupp, för annars kan ingen vittna, säger en av ”ungdomarna”.

Samtidigt erkänner vissa av dem att de är tungt kriminellt belastade.

— Det är inte synd om oss. Mitt brottsregister är typ lika långt som det här höghuset! skryter ledaren för det så kallade ungdomsgänget och pekar mot ett äldreboende så att Kazmierska ska förstå.

— Men kör polisen hårt mot oss, då kör vi minst lika hårt tillbaka. Det spelar ingen roll om de hämtar hela Sveriges poliser, för vi är 100 stycken som känner varandra ut och in, vi håller ihop, fortsätter han.

Snyftartikeln avslutas med att Kazmierska konfronterar Trollhättans kommunpolis Jack Lennartsson med de uppgifter om polisiärt övervåld som ”ungdomarna” i Kronogården kommer med. Lennartsson förnekar bestämt att det förekommit något övervåld, men att det finns anmälningar som är under utredning. Avslutningsvis passar även han på att skylla oroligheterna på Joakim Lamotte.

— Hade inte han varit där, så skulle det ha varit lugnt i torsdags, säger Lennartsson.

Källa:
”Vi behandlas som apor på cirkus, inte som människor”


  • Publicerad:
    2019-12-18 19:00