MEDIA. Har ”Inte rasist, men…” och Kristina Wicksell blivit trollade?

Kristina Wicksell

Feministen Kristina Wicksell kommer ursprungligen från Hudiksvall där hon varit involverad i ”Hudik mot rasism” men bor numera i Hökarängen. Wicksell är något av en kulturmarxistisk karikatyr och har studerat saker som ”Mänskliga rättigheter & demokrati” och ”Genusvetenskap” på högskola. Enligt hennes blogg arbetar hon bland annat med att hålla föreläsningar om ”jämställdhet” och skriva ”antirasistiska” artiklar.

Wicksell var en av de feminister som engagerade sig i den svenskfientliga ”Inte er kvinna”-kampanjen där feminister tackade nej till att bli skyddade från invandrade våldtäktsmän. Efter den kampanjen blev Wicksell uppringd av en upprörd man och hon grät ut om detta på Facebook och menade att hon hade blivit hotad. ”Inte rasist, men…” engagerade sig också i fallet och uppmärksammade ”hotet”.

Polisen däremot var inte överdrivet intresserad av det påstådda hotet utan lade snabbt ner utredningen trots att Wicksell spelat in samtalet, eller kanske snarare tack vare det. När polisen lade ner utredningen valde ”Inte rasist, men…” att lägga upp inspelningen av samtalet och eftersöka information om vem mannen som pratar med Wicksell är.

Frågan är nu om detta verkligen är ett seriöst hotsamtal eller någon som driver med en självgod feminist som saknar självinsikten att förstå att hon bara blir ”trollad”?

En tipsare till Nordfront menar att personen som pratar med Wicksell låter som en av personerna i Eurocop, en internetbaserad radio som gör underhållande men tramsiga busringningar. Förolämpningarna och vändningarna i samtalet påminner också om hur Eurocop brukar bete sig för att provocera personerna de busringer, vilket förstärker intrycket av att det rör sig om ett skämt mer än något annat.

Här nedan kan man höra samtalet och bilda sig en egen uppfattning:

Hot eller hysterisk feminist som blir trollad? Lämna din åsikt i kommentarsfältet!


  • Publicerad:
    2016-02-27 01:15