MEDIA. Efter att Cecilia Hagen skrivit i en krönika i Expressen att hon vill ”utrota bruna råttor”, syftandes på kritiker av massinvandring, uppmanar nu Sverigedemokraterna till en bojkott av Expressen tills antingen Hagen fått sparken eller tidningen bett om ursäkt.

Cecilia Hagen, barnbarns barn till Karl Otto Bonnier, vill utrota meningsmotståndare med gift.

Cecilia Hagen, barnbarns barn till Karl Otto Bonnier, vill utrota meningsmotståndare med gift.

Nordfront rapporterade under torsdagen om en krönika i Expressen där journalisten och författaren Cecilia Hagen skrev att hon medelst gift vill utrota invandringskritiska svenskar, som hon kallar för ”bruna råttor”.

Kritiken mot Hagen har varit hård efter krönikan och nu går Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson ut och uppmanar till bojkott av Expressen. På sin Facebook skriver han:

Jag kommer inte att läsa eller länka till Expressen på nätet eller köpa Expressens papperstidning igen förrän hon har fått sparken eller offentligt bett om ursäkt. Jag uppmanar alla konservativa invandringskritiker att följa mitt exempel.

Hagen har arbetat som journalist på Expressen sedan 70-talet och är barnbarns barn till den judiske mediabaronen Karl Otto Bonnier.

Expressens ansvarige utgivare Tomas Mattsson försvarar sin kollega och kallar kritiken mot hennes uppmaning till massmord som en ”bisarr tolkning” av hennes text och att den inte ens är värd att bemöta.

Källor:
SD vill se bojkott av Expressen efter uppmaning om massmord
Cecilia Hagen: Det är vi kvinnor över 60 som är bäst


  • Publicerad:
    2016-09-30 21:20