BROTT. Den 26-årige gambianen Abdoulie Touray döms till två och ett halvt års fängelse och tio års utvisning för våldtäkt.

abdolie

Våldtäktsmannen Abdoulie Touray i mitten.

Det var under natten den 6 augusti i år som den 26-årige gambianske medborgaren Abdoulie Touray (900202-3597) attackerade och våldtog en kvinna på Stallgatan i Skellefteå.

Åklagaren Stina Westman skrev i sin stämningsansökan att Touray ska ha ”prejat ner målsäganden från en cykel, slitit eller dragit in målsäganden i ett skogsområde, dragit av hennes byxor, dunkat målsäganden huvud i marken, tilldelat målsäganden slag i ansiktet och gjort uttalanden av innebörd att han skulle kunna döda henne”.

Av ren tur kom tre kvinnor körandes förbi platsen på väg hem från en möhippa. De kunde höra hur en kvinna ropade efter hjälp så de hoppade ut ur bilen, larmade polisen och skrämde våldtäkts­mannen så att våldtäkten avbröts och gärningsmannen flydde från platsen.

En av kvinnorna hjälpte den utsatta kvinnan medan de två andra, varav den ena var gravid, sprang efter Touray som flydde platsen på en cykel. En av kvinnorna ställde sig då framför honom och skrek ”stanna”.

Youray stannade dock inte och istället cyklade han rakt på kvinnan som föll omkull på marken vilket resulterade i en kraftig smäll. Kvinnan säger att smällen ledde till att den ”blev svart en liten stund” och därefter försvann gärningsmannen från platsen.

Kvinnan som stannade kvar och hjälpte offret beskriver henne som ”panik- och skräckslagen och skakade”. Offret ska ha sagt till dem att hon hade ont i näsan för att gärningsmannen hade tryckt henne över munnen.

Våldtäktsmannen greps en kort stund därefter och han kunde då identifieras som Abdolie Touray, en gambiansk medborgare som lever på bidrag och som är målskytt för det lokala fotbollslaget Sunnanå SK.

Touray har hela tiden nekat till anklagelserna men har nu dömts till två och ett halvt års fängelse. Han kommer efter avtjänat straff att utvisas tillbaka till Afrika och kommer inte att få återvända till Sverige på tio år.

Källa:
Mål nr: B 883-16


  • Publicerad:
    2016-12-19 09:54