BROTT. Den 20-årige mannen som avled i Skellefteå den 9 oktober efter ett bråk på Morö Backe torg hade samröre med en kriminell gruppering från Umeå som kallar sig ”Ålidhems terrorister”.

Det var natten mellan den 8 och 9 oktober i år som två grupperingar träffades i Skellefteå för att göra upp en narkotikaaffär vilket slutade med att en 20-årig man med ursprung i Mellanöstern knivskars till döds efter att han och hans tre medhjälpare försökte råna de två personerna, som de bestämt möte med, på 30 000 kronor.

Uppgifter har nu kommit in som visar på att 20-åringen hade samröre med den kriminella grupperingen “Ålidhems terrorister”. Vilket är en grupp kriminella smågangsters som har en rad åtal och domar bakom sig.

“Ålidhems terrorister” består främst av unga män som etablerat sig i det invandrartäta området Ålidhem i Umeå, där de främst ägnar sig åt narkotikaförsäljning.

— De tryckte upp tröjor, tatuerade in namnet och uppträdde allmänt som om de ville vara gangsters. Ett tag hade de nästan tagit över en av stans krogar, säger kommunpolisen Mats Bäckström.

En 25-årig man sitter för närvarande häktad misstänkt för dråp. Även 20-åringens tre medhjälpare sitter häktade misstänkta för rånförsök.

Källa:
Gänget kallade sig ”Ålidhems terrorister”


  • Publicerad:
    2016-10-23 22:10