INRIKES. En grupp afrikaner kidnappade en man i Sundsvall och filmade när de piskade honom naken. Därefter torterades mannen med eld. Men när SVT rapporterar om brottet mörkar man som vanligt kopplingen till regeringens migrationspolitik.

Det var den 14 november som en 23-årig man lurades till parkeringen utanför Himlabadet i Sundsvall i tron att han skulle betala en skuld. Där misshandlades 23-åringen och hotades med att bli skjuten om han gjorde motstånd mot att bli kidnappad.

Under bilfärden till det mångkulturella bostadsområdet Bredsand söder om Sundsvall misshandlades, rånades och hotades 23-åringen av sina kidnappare.

Framme i Bredsand tvingades 23-åringen ned i en källare där kidnapparna piskade honom naken och filmade misshandeln. Därefter torterade kidnapparna honom genom att bränna honom med en tändare i ansiktet och på kroppen, och hotade att skära halsen av honom med en kniv som trycktes mot strupen.

Nu åtalas fyra män i åldern 18-23 år för grov misshandel, människorov, grovt olaga hot, grov utpressning, grovt rån och övergrepp i rättssak.

Av de åtalade är två medborgare i Somalia, en är medborgare i Angola, och en är svensk medborgare med arabiskt namn.

När SVT rapporterar om nyheten väljer de att dölja de misstänkta gärningsmännens utländska härkomst, utländska medborgarskap och att flera av utlänningarna tidigare är dömda i Sverige för relaterad brottslighet.

SVT mörkar också att åklagaren vill utvisa en av utlänningarna, sannolikt eftersom läsarna de förstår att brotten är direkt kopplade till regeringens migrationspolitik.

Åklagaren i sin tur är sannolikt även han regimanhängare, då en nationellt sinnad åklagare hade velat utvisa fler än en. Den utlänning åklagaren vill utvisa är dessutom den ende av de fyra som inte tidigare är straffad.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-02-04 09:00