UPPSALA. En homosexuell man i Uppsala bjöd hem en annan man som han träffat på sexdejtappen Tinder. Men efter mannen följde två maskerade män som överföll och rånade honom.

Det var den tredje mars som en homosexuell man som Aftonbladet kallar för ”Johan” ska ha bjudit hem en dejt via sexdejtappen Tinder.

Mannen kom till hans lägenhet på eftermiddagen, men efter en stund anslöt sig även två svartklädda och maskerade män till sällskapet. Dessa överföll ”Johan” och tejpade ihop hans händer, mun och fötter.

— Mannen som han trodde var hans dejt hade vid något tillfälle gått ut på balkongen. Misstanken är att han då gett tecken åt de andra gärningsmännen, sade Cecilia Winblad, gruppchef för grova brott i Uppsala, till ”Efterlyst” i TV3.

Efter att männen misshandlat och hotat ”Johan” gav han dem sitt bankomatkort med kod varpå de kunde ta ut pengar från hans konto. Den tredje mannen, den så kallade dejten, vaktade ”Johan” i lägenheten tills man kunnat konstatera att han uppgett rätt kod.

I senaste avsnittet av Efterlyst vädjar polisen om allmänhetens hjälp att hitta förövarna.

– Vi söker iakttagelser från de här männen tillsammans eller var för sig i området kring brottsplatsen eller bankomaten, säger Cecilia Winblad.

— Det värsta är den typen av våld som används. Händelsen är otroligt kränkande för den drabbade individen. Det är grovt.

Källa:
Polisen jagar maskerade dejtrånare efter brutalt överfall


  • Publicerad:
    2019-03-24 11:20