INTERNET. Vad har Chemistry.com, Match.com, People Media och Tinder gemensamt? Samtliga dejtingtjänster, liksom en rad andra, ägs av samma judiska holdingbolag.

Dejtingtjänster online har blivit en etablerad och stark del i hur män och kvinnor träffar varandra i dagens samhälle. Appar som Tinder har över 50 miljoner användare världen över och beskrivs av vissa som ett enkelt sätt att träffa intressanta människor i sin närhet, samtidigt som det i praktiken används som en sexdejtingtjänst där prostitution är frekvent förekommande.

Studier har visat att användande av dejtingtjänster online i många fall bidrar till alltifrån låg självkänsla och dåligt psykiskt mående till svårigheter att skapa meningsfulla relationer och bildandet av seriösa och förpliktande kärleksförhållanden.

Kritiker menar att Tinder har skapat en dekadent konsumtionskultur i tillfälliga sexuella relationer, där man på ett ytligt sätt – genom att säga ja eller nej till en person utifrån en profilbild – konstant söker nya sexuella partners.

Ett företag som tjänar miljarder på dejtingindustrin är holdingbolaget InterActiveCorp (IAC) – ironiskt nog med samma initialer som den judiska lobbyorganisationen Israeli-American Council – som äger och kontrollerar följande dejtingtjänster:

 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Delightful
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Match.com
 • Meetic Group
 • OkCupid
 • OurTime
 • People Media
 • PlentyOfFish
 • Tinder
 • Twoo

Framförallt Tinder och Match.com är stora och dominerande tjänster inom dejtingindustrin, där den senare existerat sedan 1995 med över åtta miljoner användare. Tinder är världens populäraste dejtingapp och används som nämndes ovan av uppskattningsvis 50 miljoner människor, som ”swipar” ja eller nej till användare i sin närhet baserat på deras profilbilder.

IAC:s bolagsstyrelse leds av judarna Barry Diller, ordförande och Victor Kaufman, vice ordförande. I övrigt består styrelsen av Chelsea Clinton – som är dotter till Bill och Hillary Clinton – likväl som Bryan Lourd och judarna Edgar Bronfman Jr, Michael Eisner, prins Alexander von Fürstenberg, Bonnier Hammer, Joey Levin, David Rosenblatt, Alan Spoon och Richard F. Zannino.

Chelsea Clinton är en av få icke-judar i onlinedejtingbranschens topp. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Av sammanlagt tolv styrelseledamöter är alltså tio judar, inklusive ordföranden och vice ordföranden.

Sexdejtjätten Tinder lanserades 2012 av judarna Sean Rad och Justin Mateen från Los Angeles tillsammans med Jonathan Badeen och kom att aggressivt köpas upp av IAC några år senare – ett förfarande som holdingbolaget gjort sig känt för.

Tinders judiske skapare Sean Rad. Foto: Web Summit (CC BY 2.0).

IAC undervärderade Tinder och lyckades därmed köpa upp en majoritet i bolaget och manövrera ut bland annat Sean Rad från kontroll över verksamheten, vilket ledde till en stämning på två miljarder från Rad och andra på Tinder förra året.

— Vi var alltid oroade över IAC:s rykte om att ignorera sina bindande kontrakt och agera som om regler inte gäller dem. Men vi kunde aldrig föreställa oss hur långt de var berädda att gå när det kom till att lura alla som byggde Tinder, beklagade sig Sean Rad i samband med stämningen.

Nordfront kommer att följa upp med en artikel som mer ingående granskar konsekvenserna av den ”västerländska” dejtingkultur som skapats av judiska bolag som IAC.

Källor:
Wikipedia: IAC (company)
Wikipedia: Tinder (app)
Wikipedia: Match.com
Meet the Jewish founders of Tinder
Tinder founders sue parent companies Match and IAC for at least $2B
Are Dating Apps Damaging Our Mental Health?
Veckans brott avslöjar: Sexhandel på dejtingappen Tinder


 • Publicerad:
  2019-04-03 09:30