USA. Donald Trump har nu återkallat en lag som gav så kallade transpersoner i amerikanska skolor rätt att gå på vilka toalett de ville.

Under USA:s förre president Barack Obama infördes ”riktlinjer” till offentliga skolor som tvingades dessa att låta könsförvirrade elever använda vilken toalett de ville. Dessa ”transelever” skulle inte behöva gå på toaletter som var till för deras kön utan istället kunna välja en toalett för det kön dessa ”identifierade sig med”.

Skolor som inte lydde Obamas direktiv hotades med indragen finansiering från staten.

Nu har dock president Donald Trump återkallat direktiven, som redan börjat utredas av en federal domare, vilket innebär att skolor får besluta som sina egna policys kring elevernas toalettbesök.

Igår kväll samlades därför cirka 200 personer utanför Vita huset för att protestera mot de amerikanska skolornas återvunna frihet och för att kräva att de påtvingade könsöverskridande toalettbesöken återinförs. Protestgruppen leddes av judinnan Rachel Tiven som menade att presidentens ”attack mot transbarn idag är ett nytt lågvattenmärke”.

Källa:
Trump Shuts Down Tranny Bathroom Plot…!


  • Publicerad:
    2017-02-23 09:40