USA. Sedan början av året har bombhoten mot judiska församlingar ökat. Nu kräver man att presidenten agerar.

Hillary Clinton skakar hand med terrorstaten Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Sedan årsskiftet har 48 judiska ockupationsbaser bombhotats 60 gånger, statistiken kommer från deras egen organisation JCCA som är en samlingsorganisation för judiska center. Under gårdagen ska ytterligare elva bombhot ha inkommit och en judisk gravplats ska ha skändats där över 100 gravstenar välts.

Nu har demokraternas Hillary Clinton höjt rösten för landets judiska befolkning och kräver att alla inklusive presidenten Donald Trump försöker stoppa de påstådda gärningarna.

Trump har ännu inte svarat på Hillarys utspel, men hans dotter Ivanka Trump, en judisk konvertit, skrev igår på Twitter att ”Vi måste försvara våra kyrkor och religiösa center”.

Under en pressträff på tisdagskvällen fick Trumps pressekreterare Sean Spicer flera frågor om så kallad antisemitism och rasism. Spicer menade då att presidenten kommer att arbeta för att ena landets invånare och tala mot ”hat, antisemitism och rasism”.

Presidenten kommer att fortsätta prata om hur vi kan ena landet och säga ifrån mot hat, antisemitism och rasism. Presidenten kommer månader och år framöver, både genom tal och handlingar, visa att han är en president som för folk samman och kommer tala kraftfullt mot de som hatar och de som ger sig på folk på grund av deras hudfärg, kön eller religion, sa Spicer bland annat.

FBI utreder just nu bombhoten men man har inte funnit några verkliga bomber. Judiska familjer beskyller förra årets presidentvalskampanj för att ha spätt på ”hatet”.

Källa:
Många bombhot mot judiska församlingar


  • Publicerad:
    2017-02-21 21:00