USA. Några välta gravstenar på en judisk kyrkogård i New York fick delstatens guvernör att införa en särskild polisiär insatsgrupp mot ”antisemitism”, donera tiotals miljoner dollar i bidrag till judiska organisationer samt besöka krigsbrottslingar i Israel. Nu har dock New York-polisen kunnat konstaterat att det inte skett någon antisemitisk vandalism.

Oturligt nog visade det sig att ”den omgivande miljön” vid Brooklyns judiska kyrkogård var antisemitisk.

Efter att några gravstenar välts på en judisk kyrkogård i stadsdelen Brooklyn i New York inleddes en polisiär förundersökning om misstänkt ”hatbrott”. Delstatens vänsterliberala etablissemang, starkt påhejade av den judiskägda median, startade också ett drev där de upprördes av den påstådda växande antisemitismen i New York.

Delstatens guvernör Andrew Cuomo har bland annat utlovat motsvarande drygt 200 miljoner kronor till judiska lobbygrupper för att användas i kampen mot ”antisemitism”. Dessutom var han nyligen på besök i Israel där han hälsade på landets president Reuven Rivlin och andra krigsbrottslingar. I samband med ett besök vid Israels ”Förintelse”-center Yad Vashem använde Cuomo den påstådda kyrkogårdsvandalismen som motivation till ett löfte om att grunda en ny specialenhet inom New York-polisen som ska bekämpa ”antisemitism”, vid sidan av den reguljära Hatbrottsenheten förstås.

— Till Israels folk vill jag säga att dessa antisemitiska dåd inte kommer att tolereras. Delstaten New York har reagerat aggressivt och med extraordinära medel, mer aggressivt än någon annan delstat i landet, kan jag säga med stolthet. Vi har utlyst belöningar, vi har satt samman en speciell enhet inom delstatspolisen – vi har gjort det väldigt tydligt att det inte kommer att finnas någon tolerans för dessa antisemitiska dåd, deklarerade guvernör Cuomo.

Förundersökningen angående kyrkogårdsvandalismen är dock avslutad och New York-polisen har kunnat konstatera att det inte skett någon antisemitisk vandalism. Istället har man skrivit av de välta gravstenarna med hänvisning till påverkan av ”den omgivande miljön”.

Även om det utreds många påstådda hatbrott mot judar i USA är det sällan att någon grips och åtalas för dem. I de fall där det går att finna någon ansvarig gärningsman så är det i regel judar som utfört så kallade ”false flag”-attacker.

Ifall guvernör Cuomo kommer att fullfölja sina löften till judisk makt-lobbyn och Israel eller ej, med tanke på att hela historien har avskrivits, återstår att se.

Källa:
New York Jewish Cemetery Vandalism Turns Out to be a Hoax


  • Publicerad:
    2017-03-08 20:20