UTRIKES. En amerikansk jude bosatt i Israel arresterades under torsdagen och misstänks för en rad ”hatbrott” riktade mot judiska intressen i USA, Australien och Nya Zeeland.

En amerikansk jude greps nyligen i Israel efter ”en våg av antisemitiska hatbrott”.

Under torsdagen greps en jude med amerikanskt medborgarskap i Israel. Han misstänks nu för en rad antisemitiska ”hatbrott” som drabbat judiska organisationer och församlingar i framförallt USA, men även Australien och Nya Zeeland. Han ska även ha riktat hot mot ett flygbolag och tvingat ett passagerarplan att nödlanda.

Den judiska tidningen New York Times skriver att gripandet ”tycks vara en vändpunkt efter månader av polisutredningar och vågor av oro och panik då judiska församlingar i USA har rapporterat in över 100 bombhot sedan början av året”.

Den gripne juden ska ha använt sig av ”avancerade kamoufleringstekniker” för att skydda sin identitet medan han utförde sina ”hatbrott”. Bland annat genom att använda en röstförvrängare och programvara som fick det att se ut som om telefonsamtalen kom inifrån de byggnader som bombhotades.

Under de senaste månaderna har judisk och vänsterliberal media i USA skrivit spaltmeter om ”ökad antisemitism” i USA, något man har velat skylla på Donald Trumps seger i det senaste amerikanska presidentvalet.

Det israeliska ”förintelse”-centret Yad Vashem har också försökt använda den mediala kampanjen för att pressa Amazon att sluta sälja litteratur som ifrågasätter den så kallade ”förintelsen”. Man hänvisade då till ”en olycklig förändring av klimatet, vilket har lett till ökad synlig antisemitism”.

Förutom de bombhot som nu har visat sig komma från en jude i Israel så har etablissemanget framförallt fokuserat på två andra ”antisemitiska” incidenter i sin kampanj. Den första var en påstådd vandalisering av en judisk kyrkogård i New York som blåstes upp ordentlig inom både media och politik, men som New York-polisen slutligen avskrev som orsakad av ”den omgivande miljön”.

Dessutom avslöjades nyligen att juden Andrew King hade målat hakkors på sin egen husfasad i Schenectady, New York. Även denna gång lade media ned stor möda på att lyfta upp King som ett ”offer för den ökande antisemitismen”. Kort efter avslöjandet kunde dock King gripas och är nu misstänkt för falsk tillvitelse.

Ifall judisk media kommer att fortsätta sin kampanj om ”ökad antisemitism” när nu ytterligare en jude misstänks ligga bakom dem återstår att se.

Källor:
Jew Arrested for All U.S. “Anti-Jewish” Fake Hate Crimes
Jewish Center Bomb Threat Suspect Is Arrested in Israel


  • Publicerad:
    2017-03-24 11:10