CENSUR. Anti-Defamation League har nyligen utannonserat en tävling för att bekämpa ”rasister” och ”antisemiter” med teknologins hjälp.

censur

Den starkt inflytelserika amerikanska judisk makt-organisationen Anti-Defamation League (ADL) har tillsammans med den likasinnade gruppen The Natan Fund utlyst en tävling för att utvinna ny teknologi för att bekämpa ”antisemiter” och ”rasister” och deras ”näthat”.

I tävlingen vill man att allt från programmerare till journalister, ingenjörer och studenter ska delta och lockar med stora kontantpriser till vinnarna.

Förstapriset i tävlingen är på drygt 300 000 svenska kronor medan andraplats får ungefär hälften av det.

— Rasister och antisemiter är alltid snabba med att ta fasta på ny teknik för att sprida sitt hat … och vi måste vara kreativa för att bekämpa det. Jag är ser med spänning fram emot vad kreativa studenter, ingenjörer och programmerare kan hitta på för att hjälpa ADL att uppfylla sitt tidlösa mål, att bekämpa antisemitism och att förespråka rättvisa för alla, berättar ADL:s judiske chef Jonathan Greenblatt.

Det Greenblatt framförallt syftar på är förmodligen den amerikanska antijudiska och provita ”Alt-right”-rörelsen som gjort sig kända för att skickligt ha utnyttjat exempelvis sociala medier och så kallade ”Internet-memes” för att sprida sitt budskap. Bland annat lyckades man nyligen förfalska ett underrättelsedokument och på så sätt lura både amerikansk underrättelsetjänst och västerländsk etablissemangsmedia att Ryssland hade ”känslig information” om Donald Trump som man tänkte använda i utpressningssyfte när denne svurits in som president.

Greenblatt tillträdde som VD för ADL 2014 och deklarerade då att han såg sitt ledarskap över den på ytan ”antirasistiska” organisationen som ett kall att specifikt ”tjäna mitt folk, det judiska folket”. Han gick under den amerikanska presidentvalskampanjer till hårt angrepp mot republikanen Donald Trump i israelisk media och menade att Trump ”normaliserar en xenofobisk och islamofobisk sorts rasism”.

ADL grundades 1913 av den judiska frimurarsekten B’nai B’rith. Trots att det är en judisk och rasistisk intresseorganisation som exempelvis varnar judar för blandäktenskap samtidigt som man uppmanar andra raser att blanda sig så har organisationen en liknande status som den vänsterextremistiska och svenskfientliga ”stiftelsen” Expo har i Sverige, nämligen ett slags monopol på att definiera vad som är tillåtet och ej ur ett kulturmarxistiskt och ”antirasistiskt” perspektiv.

Exempelvis var det ADL som under fjolåret tog beslutet att Grodan Pepe numera är definierad som en ”hatsymbol”.

Källa:
Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten


  • Publicerad:
    2017-01-14 16:40