CENSUR. Under antiislamistiska förevändningar har IT-företagen Twitter, Facebook och Google stängt av hundratusentals konton för att de sprider så kallad våldsbejakande extremism.

IT-jättarna Twitter, Facebook och Google har det senaste året intensifierat kampen mot så kallad extremism. Ett exempel är Google som nu frångått tidigare praxis med att skräddarsy reklam till användare baserat på deras sökhistorik. För ifall användaren har sökt på ord kopplade till ”våldsbejakande extremism” rekommenderar numera Google reklam som tagits fram för att motverka densamma.
Samtidigt har Twitter i sin kamp mot extremismen stängt ner 360 000 konton. Även Facebook stänger ner konton i allt högre utsträckning.

Att få sina konton stängda är något som inte bara drabbat islamister. Till exempel blev Daily Stormers Andrew Anglin redan förra året avstängd från Twitter, något som därefter hänt allt fler antifeministiska och invandringskritiska personer. Även Facebooks censur har drabbat nationellt sinnade i hög utsträckning, något som Nordfront tidigare rapporterat om.

Källa:
Så ska IT-företagen stoppa extremism


  • Publicerad:
    2016-12-28 18:00