CENSUR. Nu uppges Twitters hemliga svarta lista ha läckt. Det är framförallt personer som utmanar den globala världsordningen som ska punktmarkeras och hindras från att uttrycka sin åsikt. UPPDATERAD.

Twitter har den senaste tiden lagt in en högväxel för att hindra systemkritiker att uttrycka sin åsikt. Företrädare för ”Alt Right-rörelsen”, däribland Richard Spencer som stängdes av från Twitter i november utan anledning, är några som drabbats. Förra månaden stängdes Matthew Heimbach av för att han uttryckte stöd till Nordiska motståndsrörelsen. Förra veckan framkom att den sociala nätverkstjänsten även gömmer undan kommentarer från oliktänkande så att de ska bli svårare att hitta.

Men det är inte allt. Nu visar det sig att Twitter har en svart lista över personer med ”fel” åsikter.

Twitters svarta lista läckt
Den svarta listan ska komma från en ”insider” inom Twitter. Det är Twitter-användaren Iris Caldor som offentliggjort den lista hon menar Twitter använder sig av för att censurera ”feltänkare”. Listan toppas av nationella och konservativa medan Iris Caldor själv uppger att hon är libertarian och ”gay”.

I nuläget går det inte att verifiera om Iris Caldors uppgifter stämmer, men sannolikheten bedöms hög med tanke på hur Twitter öppet medger att de förvanskar verkligheten genom att dölja kommentarer för allmänheten, samtidigt som de bannar systemkritiker utan att motivera varför.

UPPDATERING: Insidern ska vara en person inom Twitter Support som står på den rätta sidan. I ett meddelande från den 8 februari varnar insidern för att Twitter ska göra en så kallad upprensning av ”nynazistiska” konton och rekommenderar användarna att använda sig av ett språk som inte är ”problematiskt”. Enligt personen ska det röra sig om 700 personer som är punktmarkerade av Twitter. Av meddelandet framgår att sju personer besvarat det, men det kan naturligtvis vara fler än så som har fått det skickat till sig.

Då dokumentet tycks ha skrivits runt den 8 december förra året har en del saker hänt. En del ytterligare personer har bannats och några personer som tillhörde Alt Right-rörelsen har lämnat den.

Klicka för större bild.

Listan diskuteras nu flitigt på Twitter. I en av diskussionerna framgår hur vanligt det är att Twitter bannar användare utan anledning.

Personerna på listan är graderade efter hur många följare de har, men utöver det har Twitter även listat om man är ”pending”, ”priority”, ”reverted”, ”permanent” samt ”locked”. Att vara ”permanent” tycks innebära att man är permanent bannad från Twitter och ”locked” innebär rimligen att man är låst för tillfället. ”Priority” betyder enligt insidern att användaren är punktmarkerad av Twitter och utsätts för tillfälliga skuggbanningar. En ’shadowban’ betyder att användarens innehåll döljs för andra utan att användaren får reda på det – en metod som Twitter erkände förra veckan att det använder sig av.

Richard Spencer, som skaffat ett nytt konto efter avstängningen är ”reverted”, vilket innebär att han har fått komma tillbaka, medan Paulina Forslund från Nordiska motståndsrörelsen är ”pending”, vilket förmodligen betyder att hennes ärende är pågående eller att Twitter ännu inte tagit ett särskilt beslut kring hennes konto.

Motståndare till folkmord på vita gemensam nämnare
Listan toppas av den konservativa politiska kommentatorn och Trump-medarbetaren Ann Coulter som flera gånger uttalat sig mot folkmordet på vita och feminism. Tvåa på listan är Paul Joseph Watson som skriver för Infowars och stödde Alt Right-rörelsen under den tidsperiod som dokumentet författades.

Högst upp på ”Priority”-listan finner vi Mike Cernovich som också var en del av Alt Right-rörelsen när dokumentet skrevs. Cernovich var en av dem som populariserade begreppet ”cuckservative” och som gjorde att nyheten om Hillary Clintons dåliga hälsa, som mainstream-media tonade ner, fick stor spridning genom memes. Hans tweets om Hillarys oförmåga att leda landet på grund av dålig hälsa ska ha setts över 100 miljoner gånger.

På 38:e plats över feltänkare finner vi Motståndsrörelsens Paulina Forslund, livstilsredaktör på Nordfront. Hon och Henrik Palmgren (63), som är svensk men numera bosatt i USA där han driver Red Ice, är de enda svenskarna på listan. Paulina Forslund har i nuvarande stund över 16 000 följare.

Gemensamt för majoriteten av dem som är med på listan är att de motsätter sig folkmordet på vita eller utmanar judisk makt-rörelsen, i de allra flesta fall både och.

Nedan listan i sin helhet:


  • Publicerad:
    2017-02-13 17:25