Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Paulina Forslund med på Twitters svarta lista

Av Redaktionen, 2017-02-13
redaktionen@nordfront.se

CENSUR. Motståndsrörelsens Paulina Forslund med på Twitters svarta lista över ”feltänkare”.

Under gårdagen gick en ”insider” inom Twitter ut med en hemlig lista över personer som den sociala nätverkstjänsten punktmarkerar för att kunna censurera. Gemensamt för personerna på listan är att de motsätter sig folkmordet på vita eller utmanar judisk makt-rörelsen, i de allra flesta fall både och. Se hela listan HÄR.

Av de 156 namn som läckt ut finns två svenskar: Motståndsrörelsens Paulina Forslund (plats 38) och Henrik Palmgren (63). Palmgren är svensk men är numera bosatt i USA där han driver radiokanalen Red Ice.

Henrik Palmgren räknas som ”priority” vilket innebär att Twitter snart kan komma att slå till för att tysta honom. Paulina Forslund är ”pending” vilket förmodligen betyder att hennes ärende är pågående och att Twitter ännu inte tagit ett konkret beslut kring hennes konto. Forslund är högre upp på listan än Palmgren för att hon har fler följare.

Paulina Forslund har över 16 000 följare på Twitter och har störst antal följare av nationella i Sverige. Problemet är bara: Det egentliga antalet är 21 000, men Twitter tycks ha mixtrat så att det ser ut som att hon har färre följare än vad hon har i praktiken

Det var i september förra året som 5 000 följare ”försvann” på en sekund. Paulina följde skeendet i realtid när 16 999 skulle bli 17 000, men istället drogs ner 12 000. En välvillig nationell har gjort det stora jobbet att räkna följarna och kommit till slutsatsen att alla följare är kvar men att 5 000 färre personer visas.

Paulina kontaktade Twitter och frågade varför inte alla hennes följare visas, men hennes mejl har helt ignorerats trots att Twitter ska besvara mejl inom 24 timmar.

Sammantaget innebär detta att Twitter använder mycket fula knep för att stoppa systemkritiker och förvanska verkligheten. Förutom att man svartlistar personer som har ”fel” åsikter och drar ner deras följare, meddelade Twitter förra veckan att man också gömmer undan kommentarer från oliktänkande så att de ska bli svårare att hitta.


  • Publicerad:
    2017-02-13 17:01