Nordfronts redaktionsmedlem och livsstilsredaktör fick nyligen över tusen följare på Twitter. Vi har kontaktat Paulina Forslund för att få veta mer om detta och för att ställa frågor om sociala medier.

Paulina Forslund är redaktör för Livsstil och skriver främst om ämnen som berör barn och familj. Att döma av antal kommentarer och läsare är hennes artiklar populära bland Nordfronts läsare. Så är det även på Twitter där hon på kort tid fått över tusen följare.

Som en del kanske känner till har Motståndsrörelsen intagit en skeptisk inställning till det som kallas för ”sociala medier”. Detta eftersom Organisationen anser dem vara verktyg för systemet som dels fungerar som underrättelsecentraler som kan kontrollera människors åsikter och vanor, dels hålla dem passiva (och därmed ofarliga för systemet). Motståndsrörelsen har dock kommit till slutsatsen att Twitter just nu kan göra mer nytta än skada. Vi har kontaktat Paulina Forslund för att få höra hennes åsikt om Twitter.

Hej, Paulina. Anser du att ditt användande av Twitter gynnar vår sak och på vilket sätt?
Ja, absolut! Efter att Pär Öberg och Pär Sjögren introducerat mig i ”Twitter-världen” så har jag med egna ögon fått se hur det här är till klar fördel i vårt arbete. Man når ut till människor på ett mycket bra och enkelt sätt.

De som är populära på Twitter är oftast sådana som kan rida på sina kändisskap; att de lyfts fram i teve och tidningar etc. Sådan gratisreklam är svår att få för den som är nationalsocialist. Trodde du att dina följare endast skulle vara närmast sörjande?
Twitter är lite som en löpeld, det sprider sig fort. Jag minns att jag tänkte: ”det kommer ju att ta hur lång tid som helst att få följare”. Men ryktet spred sig fort och mina twittringar blev snart både omtyckta, retwittrade och inte minst omtalade!

Vad hoppas du att detta följarskap ska generera i rent konkret?
Jag hoppas att jag på det här sättet kan få allt fler att inse vad vi kämpar för och hur viktigt det är att göra sin röst hörd i en tid av lögn. Framförallt hoppas jag att det bidrar till att fler organiserar sig i kampen.

Efter att vi i förbifarten nämnt att du fått över tusen följare på Twitter så slutade en del politiska motståndare att följa dig. Detta vägdes dock snabbt upp av helt nya följare. Vilka är det egentligen som följer dig?
Det är övervägande människor med liknande åsikter samt ideal, men även meningsmotståndare. En stor del av mina följare är vita från Sydafrika. Många gånger är de inte uttalat nationalsocialister men tilltalas av vår syn på den vita rasens rätt till överlevnad.

Är det något som du undviker att skriva om på Twitter?
Jag skriver sällan privata och vardagliga saker. Mina tvittringar är nästan uteslutande ideologiska. På Twitter är jag i första hand en representant för Motståndsrörelsen. Jag undviker därför att gå in i onödigt tjafs med människor. Inte för den sakens skull sagt att jag undviker konstruktiva diskussioner. Men att sitta och tjata om småsaker har jag helt enkelt inget behov av.

Vad är ditt tips till andra nationella twittrare?
Ingenting är så effektfullt som att belysa sanningen i en tid av lögn. Det kommer att få människor att reagera, tänka till och ta ställning. Vissa för, andra emot. Men egentligen spelar det inte så stor roll. Det viktiga är att vi öppet säger vad vi står. Då är redan hälften vunnet.


  • Publicerad:
    2012-11-11 21:02