VECKANS FRÅGA. Nästan var tredje läsare väljer VK framför Facebook.

Att Facebook fungerar som ett censurverktyg som dessutom spionerar på sina användare är ett faktum som många oppositionella har fått erfara.

Även Twitter, som initialt lanserade sig som försvarare för yttrandefriheten, har på senare år börjat censurera användare som går emot (((globalisternas))) agenda.

Censur av bilder, inlägg, mixtrande av hur många följare som visas, spioneri på sina användare m.m. har fått oppositionella att börja använda sig av andra alternativ.

Nordfront har exempelvis slopat globalistjuden Mark Zuckerbergs Facebook och emigrerat till ryska VK, där allt fler nationella nu skaffar konton. För att skydda våra läsares integritet från landets åsiktspoliser är de som postar kommentarer på Nordfront nu tvungna att registrera sig på VK.

Ett annat verktyg som vinner mark är Gab, ett alternativ till censurverktyget Twitter, dit avstängda oppositionella tar sig.

Nordfront ställde frågan till sina läsare vilka av ovastående alternativ de använder sig av.

Inte helt förvånande använder flest personer fortfarande Facebook. Siffran är dock bara 47 procent vilket är kraftigt under genomsnittet för hela befolkningen.

Enligt en undersökning från förra året är det 70 procent av Sveriges Internetanvändare som använder sig av Facebook.

VK ökar dock kraftigt och i Nordfronts undersökning uppger 29 procent att de använder sig av det verktyget, vilket är fler än Twitter (24 procent). Gab har 6 procent användare.

Den vanligaste kombinationen av alternativen är VK och Facebook på 9 procent.

Hela 37 procent använder sig inte alls av dessa sociala verktyg.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-12-11 19:30