GLOBALISM. Den judiske skaparen av övervakningsverktyget Facebook oroar sig för globalismens framtid.

Facebooks grundare, den judiske multimiljardären Mark Zuckerberg, är orolig eftersom att globaliseringen idag försvagas. Enligt Zuckerberg är det först och främst så kallade falska nyheter och polarisering som försvagar globalismen.

Zuckerberg menar att globalismen inte var kontroversiell när han grundade Facebook och ”sammankopplade världen”. Enligt honom så underminerar motståndet mot globalismen den ”ömsesidiga förståelsen” i världen. Vad han menar med detta är ännu oklart.

Zuckerberg skrev nyligen ett öppet brev där han gick igenom sina egna visioner för en starkare globalisering av världen. Även där lyfte han från ”falska nyheter” som ett problem. Hur dessa ska bekämpas har Zuckerberg ingen lösning på men han uppmanar dock sina följare till att ta upp kampen i sociala medier.

Facebook har under den senaste tiden och de senaste åren inlett ett samarbete med en rad olika länder i västvärlden för att bekämpa så kallat näthat och liknande. I Tyskland ska man bland annat börja ”faktagranska” nyheter för att bekämpa ”falska nyheter”.

Källor:
Zuckerberg: My Facebook manifesto to re-boot globalisation
Motstand mot globalisme bekymrer Zuckerberg


  • Publicerad:
    2017-02-19 19:10