USA. Facebook och dess judiske grundare Mark Zuckerberg har länge förespråkat öppna gränser till Europa och USA. Nu väljer företaget också att bevilja sina anställda ledigt från jobbet för att delta i invandringsvänliga demonstrationer den 1 maj.

Facebook fick mycket kritik från vänsterliberalt håll för att man inte valde att censurera så kallade fake news kring det amerikanska presidentvalet och man har därefter vidtagit en hel del åtgärder för att tysta den anti-globalistiska oppositionen.

Enligt ett nytt uttalande från Facebook kommer vad man kallar Donald Trumps restriktiva invandringspolitik leda till att USA kommer tappa högutbildad arbetskraft från utlandet.

För att motverka detta ger nu Facebook sina anställda i USA ledigt den 1 maj för att delta i invandringsvänliga demonstrationer. Facebook påstår sig vilja fostra sina anställda till att bli ”inkluderande människor”.

Facebook kommer även att hålla koll på sina underleverantörer så de inte hindrar deras anställda från att delta i demonstrationerna.

Källa:
Facebook låter anställda ta ledigt från jobbet för att protestera


  • Publicerad:
    2017-04-27 19:45