HUMOR. Under fredagen dödförklarade Facebook sin judiske grundare Mark Zuckerberg och ett minnesmeddelande lades upp på vd:ns profilsida. Det hela sägs bero på en bugg som även låtit dödförklara miljontals andra Facebookanvändare.

Facebook-bugg dödförklarade sin egen grundare Mark Zuckerberg.

Facebook-bugg dödförklarade sin egen grundare Mark Zuckerberg.

Det var under fredagen som Facebook lät dödförklara sin judiske grundare och vd Mark Zuckerberg. Ett minnesmeddelande lades upp på Zuckerbergs profilsida på det sociala mediet med följande text:

”Vi hoppas att människor som älskade Mark kommer att känna en tröst i saker andra delar för att minnas och hedra hans liv”, stod det.

Det var inte bara vd:n själv som dödförklarades utan även miljontals andra Facebookanvändare. Det hela förklaras med att en ovanlig bugg ska ha skapat denna ”minnesdel” som deklarerade livs levande människor som döda.

Så sent som dagen innan de prematura dödförklaringarna började dyka upp på Facebook hade Zuckerberg själv skrivit på sin profilsida att ”idén om att falska nyheter på Facebook skulle kunna påverka hur folk väljer att rösta i presidentvalet är galet”.

Den ”minnesdel” som sägs ha buggat ska lanseras på Facebook inom kort och då kommer närstående till avlidna Facebookanvändare ha valet att genom en formell förfrågan använda den dödes profilsida som ett minnesforum. Anhöriga som vill göra detta måste först kunna verifiera sig samt att tid för dödsfall och bevis på att personen i fråga verkligen avlidit ska tillhandahållas innan minnestexten dyker upp på den avlidnes Facebooksida.

Källa:
Facebook profile glitch ’kills’ millions. Even Mark Zuckerberg


  • Publicerad:
    2016-11-12 10:25