INTERNET. Google har raderat Palestina från karttjänsten Google Maps och ersatt det med Israel. Detta har mötts av stark kritik från palestinska journalister.

inte palestina

I ett uttalande säger forumet The Palestinian Journalists Forum att beslutet om att radera Palestina från karttjänsten är en del av Israels plan för att etablisera sitt namn som en legitim stat för kommande generationer och för att ta bort Palestina en gång för alla. Trots att den palestinska staten erkänns av 136 av FN:s medlemsländer.

— Googles beslut att ta bort Palestina från Maps är för att bilda en falsk bild av historien och att beslutet går emot alla internationella normer och konventioner, sa The Palestinian Journalists Forum i ett uttalande förra veckan.

Forumet yrkar på att Google borde ta tillbaka namnet.

På frågan ”Vem har mest makt över våra föreställningar i dag?” så svarar Sydsvenskan: ”Det enda rimliga svaret är Facebook och Google. Det är genom dessa kanaler människor får den mesta av sin information, men framförallt: det är dessa privata företag som sorterar informationen åt oss.”

Det är judarna Larry Page och Sergey Brin som både grundade och äger Google och Mark Zuckerberg, som även han är jude, är grundare och ägare till Facebook.

Sionisten Ted Ekeroth har kommenterat händelsen på sin Facebook-sida där han skrev följande: ”Bra, finns ingen sådan nation och har aldrig funnits heller”.

Källor:
När Palestina inte finns på kartan
Google har tagit bort Palestina från Maps


  • Publicerad:
    2016-08-10 09:05