SOCIALA MEDIER. Det judiska globalistföretaget Facebook har tjänat stora pengar i Sverige men har samtidigt undvikit att betala skatt. Detta visar dokument från Paradisläckan.

Enligt dokument från Paradisläckan så har det judiska globalistföretaget Facebook använt sig av aggressiv skatteplanering i Sverige för att slippa betala skatt. Företaget har visat sig vara kund hos en juristfirma på Caymanöarna, som klassas som ett skatteparadis.

Det började 2013, då Facebook skulle anlägga en serverhall i Sverige. Till slut valdes Luleå, enligt företaget själva på grund av dess kalla klimat. Men det fanns även en annan anledning; företaget fick nämligen över 100 miljoner i etableringsstöd. Det statliga stödet motiverades med att etableringen skulle vara ”strategiskt viktig och kommer marknadsföra regionen och Sverige”.

Bilderberglakejen och dåvarande näringsminister Annie Lööf säger själv att hon funderade över varför ett så rikt företag fick över 100 miljoner i statligt stöd för att etablera sig i Sverige. Trots detta så var det hon i egenskap av näringsminister som skrev på avtalet för etableringsstöd.

Det som det judiska globalistföretaget tjänar merparten av sina pengar på, annonser, slipper man skatta på genom att annonsintäkterna går direkt till ett dotterbolag på Irland. Dotterbolaget slussar sedan intäkterna mellan olika Facebook-kontrollerade bolag tills de till slut hamnar hos Facebook Island Limited på Caymanöarna, där Facebook inte betalar skatt alls.

Tobias Lindberg, chefsanalytiker på nyhetsmediernas branschorganisation Tidningsutgivarna, hävdar att Facebook drog in en miljard i annonsintäkter i Sverige under förra året utan att betala någon skatt.

— De följer alla lagar och regler, så de sköter sig och gör som de ska. Det är i praktiken lagar som missgynnar de svenska medierna och gynnar utländska medieplattformar. Pratar vi om långsiktighet och hållbart näringsliv så är det inte hållbart att aktivt undvika skatt och inte göra rätt för sig. På lång sikt så tycker jag absolut att det är ett omoraliskt agerande, säger Lindberg.

Källa:
Facebook tjänar miljarder på Sverige – ser till att pengar inte når svenska statskassan


  • Publicerad:
    2017-11-07 20:30