UTRIKES. Den australienska myndigheten för internetsäkerhet vill ”värna” om sina medborgare och förhindra att de utsätts för så kallad hämndporr. För att göra detta samarbetar de nu med Facebook och ber om att få in intima och sexuella bilder från användarna.

I Australien lanseras just nu ett pilotprojekt på det judiska globalistföretaget Facebook med vilket de hoppas kunna ”förhindra hämndporr”. Den australienska myndigheten för internetsäkerhet ber därför människor som är oroliga över att utsättas för så kallad hämndporr och använder Facebook att skicka över intima och sexuella bilder av sig själva genom chattfunktionen Messenger.

Julie Inman Grant, som är chef för myndigheten, påstår att bilderna kommer att omvandlas till en typ av kod och ett unikt digitalt fingeravtryck, en metod som även kallas för ”hashing”. Sedan om någon annan person försöker ladda upp samma bild ska detta upptäckas och förhindras.

De sexuella bilderna som personer då självmant skickat över bedyrar Inman Grant ”endast kommer att sparas en kortare tid”. Hur lång tid det handlar om är dock oklart.

Australien är det första landet i världen som testar Facebooks nya projekt, men det är även planerat att testas både i Storbritannien, USA samt i Kanada. Huruvida projektet kommer att nå till Sverige eller ej återstår att se men det finns i dagsläget inga uppgifter att detta är inplanerat.

Källa:
Facebook ber om nakenbilder – för att bekämpa hämndporr


  • Publicerad:
    2017-11-09 20:10